Concursul de informaticã “Urmaşii lui Mosil” şi-a desemnat câştigãtorii | SIVECO Romania

Concursul de informaticã “Urmaşii lui Mosil” şi-a desemnat câştigãtorii

Luni, Aprilie 2, 2007

Iaşi, 2 Aprilie 2007Recent s-a desfãşurat la Iaşi cea de-a VII-a ediţie a Concursului de informaticã, “Urmaşii lui Moisil”.

Iniţiat în 2001, de cãtre Liceul de Informaticã “Grigore Moisil”, concursul se adresa la început numai elevilor ce fãceau parte din Centrul Regional pentru Tineri Capabili de Performanţã Iaşi.

Datoritã notorietãţii câştigate de-a lungul timpului, din 2007 “Urmaşii lui Moisil” a devenit o competiţie naţionalã, ediţia din acest an reunind elevi din 18 judeţe şi din Republica Moldova. La evenimentul din acest an au luat parte personalitãţi marcante ale oraşului Iaşi, elevi, profesori, organizatori locali, invitaţi şi reprezentanţi ai sponsorilor.

Performanţele deosebite obţinute de elevii români în competiţiile de informaticã, au fost confirmate şi în cadrul acestui concurs, participanţii valoroşi fãcând faţã cu brio subiectelor propuse.

În finalul evenimentului a fost decernat trofeul “Urmaşul lui Moisil”, care în acest an i-a revenit lui Adrian Airinei, elev în clasa a XII-a din Iaşi, acesta obţinând cel mai mare punctaj din concurs.

Suportul oferit de SIVECO Romania elevilor participanţi la aceastã competiţie, se înscrie în strategia companiei de a contribui la antrenarea şi promovarea tinerilor valoroşi, în vederea creşterii performanţelor viitoare”, a declarat Irina Socol, director general al SIVECO Romania.

Competiţia naţională de sprijin pentru pregãtirea de performanţã în informaticã “Urmaşii lui Moisil” a coincis anul acesta, cu ultima rundă a programului de pregătire în informaticã  “.Campion”.