Sunteți profesor de științe? Deveniți campion național!

Sunteți profesor de științe? Deveniți campion național!

Luni, Februarie 9, 2015

Concursul național Inspiring Science Education premiază cele mai reușite lecții de știinte dezvoltate cu instrumente digitale

Profesorii de Științe și învățătorii din școlile și liceele din România care au proiectat și desfășurat lecții utilizând instrumente digitale recomandate în cadrul proiectului Inspiring Science Education, sunt invitați să participe la o competiție națională!

Consursul Inspiring Science Education este menit să premieze cele mai bune resurse digitale create de profesori, cu scopul de a promova științele şi de a transforma educația dintr-un domeniu științific într-o activitate atractivă și relevantă pentru elevi.

„Invităm profesorii de științe din România să se alăture acestei ample inițiative europene, ce își propune să îmbunătățească sistemul educațional, prin oferirea unor resurse digitale create de profesori, pentru profesori, și să faciliteze colaborarea între cadrele didactice din cele 15 țări participante”, spune Monica Florea, director department Proiecte Europene din cadrul SIVECO Romania.

Pentru a se putea înscrie la concurs, profesorii sunt invitați să acceseze site-ul proiectului, http://portal.opendiscoveryspace.eu/event/concurs-national-inspriring-science-education-pentru-profesorii-de-stiinte-si-elevii-lor, și să urmeze instrucțiunile și regulamentul postat. Termenul limită pentru înscrierea proiectelor în concurs este 24 februarie 2015, ora 24:00.

Câștigătorii primelor trei locuri vor primi drept premiu câte o tabletă, oferită de co-partenerul INTEL. Autorii celor mai bune 25 de lecții vor participa la următorul Workshop Practice Reflection intitulat “Explorând Universul”. Toți participanții la Concursul Național Inspiring Science Education vor primi câte un certificat de participare.

Proiectul Inspiring Science Education își propune să creeze profesorilor un rol central în educație, pentru ca la rândul lor să îi poată călăuzi pe elevi să realizeze propriile descoperiri științifice, să observe și să înțeleagă modul în care se manifestă fenomenele naturale și științifice, să aibă acces la instrumente interactive de ultimă generație și la resurse digitale, chiar din sala de clasă.

SIVECO Romania este partener și coordonator naţional în proiectul european de cercetare Inspiring Science Education, ce se va implementa în 5.000 de școli primare și secundare din 15 țări europene.

Activitățile desfășurate în cadrul proiectului își propun să ofere resurse digitale și oportunități pentru profesori și includ: accesarea unor instrumente interactive cu ajutorul cărora aceștia își pot realiza propriile scenarii pe care ulterior să le susțină la clasă, activități interactive în parteneriat cu alte școli din cadrul proiectului la nivel European, aplicații eScience și integrarea acestora cu activități extra-curriculare, cum ar fi excursii în centre științifice și vizite virtuale la centre de cercetare.

Profesorii au, de asemenea, posibilitatea de a accesa și totodată de a crea diverse laboratoare virtuale și scenarii relevante, pe care le pot utiliza ca resurse pentru pregătirea și desfășurarea orelor de științe. În acest fel, elevii vor fi încurajați să folosească instrumente și resurse digitale pentru a înțelege mai bine materii precum Științe, Tehnologie, Inginerie și Matematică într-un mod practic, rapid și atractiv.

Vă invităm să aflați mai multe informații despre proiectul Inspiring Science Education pe site-ul www.inspiring-science-education.net