Afaceri de succes, cu management feminin | SIVECO Romania

Afaceri de succes, cu management feminin

Vineri, Octombrie 25, 2013
În România, 35% dintre IMM-uri au femei în comitetul director, iar 11% sunt deținute exclusiv de femei

Doina Binig, Vicepreşedinte Strategie şi Chief Operating Officer al SIVECO, s-a numărat printre speakerii primei conferințe internaționale "Femei în Afaceri" care a avut loc recent în Capitală, reunind antreprenori din țară și străinătate. Obiectivul întâlnirii l-a constituit evidențierea rolului tot mai important al femeilor în afaceri.

Reprezentante ale mediului de business românesc, dar și invitate din străinătate au discutat despre extinderea afacerilor pe plan global, despre brandingul personal și cele mai eficiente modalități de a relaționa cu potențialii investitori.

Doina Binig, Vicepreşedinte Strategie şi Chief Operating Officer al SIVECO, a vorbit despre modul în care o afacere națională se poate extinde la nivel internațional și despre cei 3 R: Repere, Riscuri, Reuşită!

Deși premizele în cazul unei companii de IT și software pot fi extrem de favorabile succesului internațional, forța de muncă specializată fiind bine cunoscută peste hotare, drumul de la succesul pe plan național la recunoașterea globală nu este deloc ușor. "SIVECO Romania nu exportă specialiști, ci proiecte de anvergură națională, pe care le predă la cheie. Oferim produse și servicii cu grad de inovare foarte mare, cu valoare adăugată, care garantează satisfacția clienților noștri – fie că e vorba de corporații sau de instituții guvernamentale", a spus Doina Binig.

În ce privește riscurile, balanța se menține în echilibru printr-o strategie din care nu lipsesc o bună cunoaștere a pieței, parteneriate globale și locale cu alte companii care împărtășesc aceleași valori de etică și dezvoltare sustenabilă, precum și gestionarea atentă și permanentă a proiectelor.

Reușita internațională, în termeni SIVECO, se poate măsura în cifre, compania reușind, în 21 de ani, să-și extindă business-ul în 27 de țări și să încheie contracte cu 1.500 de clienți la nivel global.

O altă măsură a reușitei sunt premiile: cele mai recente trofee primite, la International Project Management Awards și la World Summit Award, au propulsat compania românească pe locul al VII-lea în clasamentul mondial al excelenței în IT.

Eforturile pentru a obține aceste rezultate remarcabile nu ar fi dat însă rezultatele dorite dacă în prim plan nu ar fi fost puse nevoile comunităţilor pentru care SIVECO Romania lucrează: 30.000 de școli din întreaga lume, 16 milioane de beneficiari (elevi, cadre didactice, părinți, personal administrativ), dar și medici, agricultori, angajaţi din sistemul vamal, bancar, managerilor din cele mai variate industrii. "Tehnologia informaţiei aduce, prin definiţie, progres prin schimbări pozitive pe termen mediu şi lung. Noi servim națiuni, acesta este motto-ul companiei", a declarat Doina Binig.

Compania SIVECO, un exemplu de succes în mediul de afaceri românesc, este condusă de Irina Socol, antreprenoare de succes, a cărei convingere este că "succesul nu se bazează pe noroc, ci pe șansele pe care le are fiecare dintre noi și pe care trebuie să le aibă oricine".

Despre organizația Femei în Afaceri

Înființată în 2009 de Alice Botnarenco, ca un grup de discuții pe Linkedin, organizația Femei în Afaceri dezvoltă proiecte care se adresează antreprenoarelor și femeilor care lucrează în companii. În 2012, a creat prima platformă online de business dedicată femeilor din România, http://www.femei-in-afaceri.ro, poziționat ca un portal cu informații din mediul feminine românesc și internațional de afaceri.

Organizația a construit o comunitate și s-a maturizat, lansând astfel prima conferință, la care au participat femei de afaceri din România și din alte țări (Spania, Moldova, Grecia, Macedonia, Serbia), femei care au reușit să inoveze, au avut o evoluție interesantă a carierei, au lansat afaceri performante și au construit strategii pentru companii multinaționale.