Cu Myria Educaţional înveţi şi te joci în acelaşi timp | SIVECO Romania

Cu Myria Educaţional înveţi şi te joci în acelaşi timp

Marţi, Aprilie 29, 2008

Lumea tehnologiilor educaţionale este într-o continuă dezvoltare iar proiectul Myria Educaţional şi-a propus să ofere un produs adaptat perfect nevoilor elevilor şi ale părinţilor care doresc să se implice în educaţia copiilor.

Myria Educaţional propune  două  sisteme desktop dedicate: Myria eCreativ 6+ (pentru ciclul primar) şi Myria eCreativ 10+ (pentru ciclul gimnazial). Ambele  sunt configurate pe o soluţie hardware certificată Windows Vista® Home Premium, capabilă să suporte aplicaţii multimedia şi jocuri avansate, fiind pre-instalate cu un pachet software complet. Ceea ce face diferenţa sunt pachetele de softuri educaţionale multimedia dedicate pentru fiecare nivel.

Pentru elevii de 6-10 ani, Myria eCreativ 6+ propune un pachet de şase programe eduCreativ care transformă o lecţie într-o poveste captivantă şi plină de învăţăminte, iar temuta lucrare de control într-o serie de încercări prin care eroii eduCreativ cântăresc cunoştinţele celor mici. Jocul şi latura didactică sunt îmbinate în mod fericit, în favoarea acesteia din urmă.

eduCreativ continuă seria de produse educaţionale realizate de către SIVECO Romania şi AltFactor iar configuraţia Myria eCreativ 6+ include următoarele lecţii:

• Poveştile Naturii: Secretele plantelor - lecţii de Cunoaşterea Mediului pentru clasa I;
  • Operaţiunea Mate: Cum a salvat Alex Matematica - lecţii de Matematică pentru clasa a II-a;
  • Hocus - Pocus - Literatus: Alex şi cuvintele vrăjite - lecţii de Limba Română pentru clasa a III-a;
  • Operaţiunea Mate: Alex şi Maşina Timpului - lecţii de Matematică pentru clasa a III-a;
  • Operaţiunea Mate: Alex şi problemele Piratului Clinci - lecţii de Matematică pentru clasa a IV-a;
  • Academia Micilor Poliţişti - lecţii de Educaţie Civică pentru clasele I – IV.

Pentru elevii de 10-14 ani, Myria eCreativ 10+ aduce pe PC-ul de acasă lecţiile multimedia interactive AeL realizate de SIVECO Romania, desemnate drept cel mai bun conţinut educaţional din lume în cadrul World Summit Award (echivalentul Oscarurilor în IT), şi 4 DVD-uri documentarele BBC „Planeta Albastra” şi „Pe tărâmul dinozaurilor”. Lecţiile AeL integrate în proiectul Myria eCreativ acoperă şapte materii - biologie, chimie, fizică, geografie, istorie, limba şi literatura română, matematică. AeL promovează un model educaţional în care elevul este implicat direct în construirea proprie-i cunoaşteri, accentul mutându-se de pe învăţarea prin memorare pe învãţarea prin descoperire.

Copiii pot descoperi astfel un mod  simplu şi  distractiv de a învăţa, iar părinţii au la dispoziţie instrumente moderne şi uşor de utilizat, care să-i ajute să se implice în educaţia copiilor. Myria Educaţional aduce în prim plan instrumentele de control parental, precum şi o soluţie tehnică avansată care vine să răspundă nevoilor unei familii moderne.

Peste 170 de elevi, părinţi, profesori, jurnalişti au avut deja posibilitatea de a testa direct noul produs educaţional, acesta fiind deja prezentat în cadrul comunităţilor locale din Bucureşti, Piatra Neamţ, Suceava şi Fălticeni.

Urmatoarea întâlnire cu publicul va avea loc pe 8 mai, în cadrul complexului Media Galaxy Colentina, fiind urmată de sesiuni de prezentare în oraşele Târgovişte, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin, Craiova, Braşov, Cluj, Oradea, Timişoara, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Bucureşti.

Programul Myria Educaţional este rezultatul unui parteneriat de execepţie, în care s-au implicat companii de renume din industria IT&C – Complet ElectroServ, Microsoft, SIVECO Romania, AltFactor şi AMD. Proiectul a fost dezvoltat din dorinţa de a oferi pieţei româneşti un produs educaţional complet şi eficient, bazat pe cele mai noi tehnologii.