Cursul Intel®Teach - Predarea în Societatea Cunoaşterii, este organizat în România cu sprijinul SIVECO Romania | SIVECO Romania

Cursul Intel®Teach - Predarea în Societatea Cunoaşterii, este organizat în România cu sprijinul SIVECO Romania

Joi, Iulie 5, 2007

Bucureşti, 05 iulie 2007 - Între 9 şi 15 iulie, SIVECO Romania va organiza la Braşov prima sesiune de instruire din cadrul Programului Intel®Teach -Predarea în Societatea Cunoaşterii. Cei 19 profesori participanţi, aleşi pe baza unei preselecţii extrem de riguroase, vor obţine la finalul cursului diploma de “Senior Teacher” care le va conferi statutul de instructor.

Viitorii formatori vor fi instruiti de Carrie Baker şi Judi Yost reprezentantele ICT (The Institute of Computer Technology) şi Otilia Păcurari  – formator cu o vastă experinţă  în perfecţionarea cadrelor didactice.

Programul de formare a cadrelor didactice Intel®Teach, este o componentă a Initiaţivei Intel® Education, al cărei principal obiectiv urmăreşte optimizarea procesului de predare-învăţare prin utilizarea eficientă a tehnologiei.

Societatea cunoaşterii presupune centrarea procesului didactic pe elev. Programul Intel®Teach –Predarea în Societatea Cunoaşterii, îşi propune să ofere soluţii de optimizare a procesului didactic, prin prezentarea celor mai noi modalităţi de introducere şi utilizare a soluţiilor IT&C în educaţie. Astfel, profesorii vor învăţa să profite de multiplele avantaje ale utilizãrii computerelor şi internetului ca instrumente de cercetare, comunicare şi dezvoltare a creativităţii elevilor.

Este important ca profesorii români să beneficieze de cele mai noi şi mai eficiente programe de instruire. Programul Intel®Teach -Predarea în Societatea Cunoaşterii propune cadrelor didactice o modalitate modernă de a se adresa elevilor punând un accent deosebit pe introducerea tehnologiei în procesul de predare-învăţare şi oferind soluţii pentru sporirea atractivităţii orelor de curs şi stimularea interesului tinerilor pentru studiu” a declarat Dana Vlădoiu, Training Project Coordinator, SIVECO Romania.

Dezvoltarea de noi competenţe pentru profesori reprezintă o componentă importantă a Sistemului Educaţional Informatizat din România. Astfel, în urmãtorii trei ani, peste 60.000 de cadre didactice vor beneficia de training în cadrul programului Intel®Teach -Predarea în Societatea Cunoaşterii. În urma instruirii, profesorii vor învăţa cum să alinieze programa şcolară la standardele moderne şi cum să utilizeze instrumentele IT&C pentru a putea evalua eficient activitatea elevilor.