Cursuri de management pentru asistente medicale | SIVECO Romania

Cursuri de management pentru asistente medicale

Luni, Martie 28, 2011

SIVECO Romania este coordonatorul proiectului european RENOVA care sprijină dezvoltarea de noi competenţe profesionale pentru personalul medical

Bucureşti, 28 martie 2011 - Un suport de curs inovativ bazat pe modelul de management din clinicile din Franţa va fi folosit de personalul medical din România. Proiectul RENOVA (Transfer de cunoştinţe pentru personalul de asistenţă medicală din întreaga Europă pentru a dezvolta abilităţile profesionale ca manageri) se desfăşoară în cadrul programului de cercetare Leonardo da Vinci - Transfer de inovaţie, şi este realizat de SIVECO Romania împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", Centrul pentru Dezvoltare şi Inovare în Educaţie TEHNE, organizaţiile ORT - Franţa, Searchlighter - Marea Britanie şi Smart Education - Polonia.

Rolul profesional de asistent medical se schimbă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, existând o cerere tot mai mare pentru calificări care depăşesc competenţele medicale tradiţionale. RENOVA sprijină dobândirea de competenţe şi calificări pentru dezvoltarea profesională şi inserţia personalului medical cu experienţă în managementul sănătăţii. Proiectul promovează mobilitatea personalului în beneficiul organizaţiilor de sănătate.

Proiectul prevede organizarea a două centre pilot de training în România şi Polonia unde vor fi instruite 100 de asistente medicale - 60 din România şi 40 din Polonia. Selectarea cursanţilor se va face în România în colaborare cu Universitatea "Carol Davila". Cursul va avea 4 module cu o durată de 76 de ore. După evaluarea care va avea loc la finalul cursului, participanţii vor primi certificări recunoscute de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA).

La finalul proiectului, cursul va putea fi utilizat pe scara largă de instituţiile interesate.

Proiectul se desfăşoară în perioada februarie 2011 - februarie 2013.