De 15 ani, Soft care contează | SIVECO Romania

De 15 ani, Soft care contează

Miercuri, Iunie 13, 2007

Bucureşti, 13 Iunie 2007 – La sfârşitul săptămânii trecute, echipa SIVECO România a aniversat la Centrul de Conferinţe Snagov, alături de peste 1000 de invitaţi din ţară şi de peste hotare (clienţi, parteneri şi colaboratori), 15 ani de la înfiinţarea companiei.

Atmosfera sărbătorească a fost animată de artişti români de excepţie: Felicia Filip, Horaţiu Mălăele, Toni Grecu, Vali Crăciunescu şi Radu Gheorghe, de trupele muzicale IRIS, Amadeus şi Juke Box.

Au fost rememorate cu plăcere şi bună-dispoziţie, în discursuri oficiale dar mai ales în discuţii prieteneşti  succesele construite împreună de-a lungul acestor ani de succes şi de a proba o dată în plus valorile ce stau la fundaţia companiei: grija pentru beneficiari, pentru membrii echipei şi pentru calitate.

Personalităţi de seamă ale industriei IT, beneficiari ai soluţiilor SIVECO, colaboratori sau reprezentanţi ai unor organizaţii importante ale mediului economico-social românesc au punctat cele mai importante repere ale colaborării cu SIVECO România făcând totodată frumoase urări pentru viitor: Eugen Preotu, Consilier în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi al Tehnologiei Informaţiei, Florin Filip, Vicepreşedinte al Academiei Române, Doina Banciu, Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Informatică, Ştefan Dan Popa, Preşedinte & Director General al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, Andrei Petrescu, Director General Bull România, Mihai Tudor, Director General IBM România, Silviu Hotaran, Director General Microsoft România, Dan Gârlaşu, Director de Vânzări la Oracle Romania, Gheorghe Borş, Director General al METACOM Sandblasting, Mălin Dan Popa, Director Dezvoltare şi Resurse Umane Aerostar SA Bacău.

Din partea Universităţii din Bucureşti – Facultatea de Litere, Prof. Dr. Ing. Doina Banciu a acordat companiei SIVECO România „Diploma de Excelenţă” pentru contribuţia adusă la dezvoltarea conţinutului digital bazat pe noile tehnologii în sprijinul procesului de învăţământ.

Ştefan D. Popa, Preşedinte – Director General al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti a premiat de asemenea compania SIVECO România cu „Diploma de Onoare” pentru nivelul de excelenţă atins în afaceri şi pentru statutul prestigios de partener al celor mai reputate firme din Bucureşti, din întreaga Românie, precum şi de peste hotare.

Mulţumind tuturor oaspeţilor şi echipei, Irina Socol, Preşedinte, Director General şi Co-Fondator SIVECO Romania, a făcut o scurtă trecere în revistă a evoluţiei companiei:

În 1992, SIVECO România era o companie-pionier în software.

Cu perseverenţă şi curaj am construit cea mai importantă casă românească de software - un succes real pentru industria românească de IT.

Pentru a vă putea oferi o dimensiune a evoluţiei noastre, pot să  vă spun că în 1992 aveam o cifră de afaceri de 2000 de dolari, iar  în 2006, am inregistrat 42 milioane de dolari.

În jurul celor 3 oameni de la început, a crescut azi o echipă de 650 de specialişti.

...Şi nu ne vom opri aici. România devine un nume de marcă pe harta internaţională a IT-ului. Avem forţa şi know-how-ul necesar pentru a depăşi graniţele ţării şi a deveni un jucător important pe piaţa internaţională.

Iar pentru acest lucru trebuie să mulţumim clienţilor, partenerilor, acţionarilor şi colaboratorilor noştri.  Împreună am învăţat mult.

Ne propunem să vă anunţăm, la aniversarea a 20 de ani de existenţă ai companiei că am devenit un lider regional si un important integrator de aplicaţii european”.

SIVECO România este o companie pentru care cifrele vorbesc de la sine şi cel mai bine:

• 450 de clienţi interni şi 1800 internaţionali;
  • peste 40 de parteneri în întreaga ţară;
  • o creştere medie anuală de business de cca 50%;
  • peste 50 de premii interne şi internaţionale (inclusiv Premiul I la Mondialele IT pentru eLearning);
  • peste 1 milion de elevi repartizaţi în licee;
  • 10 milioane de rapoarte generate de Biroul Român de Credit;
  • 18 000 de medici, 2000 de farmacii şi 450 de spitale conectate la acelaşi sistem informatic.

În 2001, programul ADLIC dezvoltat de SIVECO (admiterea computerizată în licee şi şcoli de arte şi meserii) a fost desemnat „Best Practice” la conferinţa internaţională de eGovernment de la Bruxelles, iar, în 2004 şi 2006 platforma de eLearning AeL a fost nominalizată de către Comisia Europeană la Information Society Prizes (European IST Prizes).

În 2005, România a devenit, prin SIVECO, un nume de referinţă pe harta mondială a învăţământului asistat de calculator. World Summit Award (Premiul I la Mondialele IT) pentru eLearning a venit ca o atestare a creativităţii şi calităţii conţinutului educaţional dezvoltat de SIVECO, desemnat „cel mai bun conţinut educaţional din lume” din peste 20 000 de proiecte din 168 de ţări. Totodată, în 2007, conţinutul educaţional AeL Content este nominalizat la concursul ICT Prizes organizat anual de către Consiliul European pentru Ştiinţe Aplicate, Tehnologie şi Inginerie (Euro-CASE).

Un model de dezvoltare în industria românească de IT, SIVECO România oferă mediului de afaceri internaţional soluţii viabile, flexibile şi de impact.

Datorită poziţiei sale geografice şi facilităţilor multi-lingvistice, SIVECO România este în măsură să ofere soluţii informatice pentru toate ţările central-est europene precum şi în ţări din Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii.

Astfel, portofoliul SIVECO propus pentru piaţa unică europeană include noua versiune de pachet integrat SIVECO Applications 2010, special concepută pentru a răspunde cerinţelor pieţei unice, sistemul de gestiune a documentelor şi fluxurilor de lucru SIVADOC 2010, soluţii recunoscute mondial de eLearning, soluţii validate de eHealth, eCustoms, eAgriculture şi eBanking.

Prezenţă activă în organizaţii profesionale din România, dar şi de peste hotare (ANIS, ARIES, AmCham, PACI, ISTAG), SIVECO derulează parteneriate de afaceri cu companii de software şi hardware de talie mondială (Intel, Oracle, Microsoft, IBM, HP), a construit o reţea extinsă de distribuţie la nivel local şi internaţional şi a atras în 2005 una dintre cele mai mari şi mai importante investiţii IT din regiune din partea Intel Capital şi Enterprise Investors – toate acestea consolidează încrederea în mediul de business românesc, atrag atenţia asupra potenţialului industriei software şi recomandă SIVECO drept partener de încredere pentru dezvoltarea unor afaceri de succes atât în ţară cât şi peste hotare.

Aducând o contribuţie importantă la istoria IT a României, SIVECO este în plin proces de consolidare a notorietăţii şi pe plan internaţional prin poziţia sa de important exportator de know-how în derularea de proiecte informatice complexe, de mare anvergură şi impact. Compania a început să se afirme cu putere şi în tehnologia de vârf la nivel mondial, soluţia sa de eHealth ajungând în Bulgaria, iar expertiza SIVECO în eLearning în Cipru, Kuweit, Liban, Moldova şi Emiratele Arabe Unite. Evoluţia companiei şi perspectivele pe care le are susţin în întregime valorile comunicate de sectorul românesc IT&C: personal cu o înaltă calificare, creativitate, cultura „excelenţei tehnice”, costuri competitive şi locaţie accesibilă.