Dobrogea Grup a ales managementul inteligent al informaţiei propus de SIVECO Business Analyzer

Marţi, Ianuarie 20, 2009

Unul din cei mai importanţi producători din sectorul morărit-panificaţie din România, Dobrogea Grup, a decis achiziţionarea soluţiei de Business Intelligence din portofoliul SIVECO Romania, SIVECO Business Analyzer

Tot mai multe companii româneşti, din diverse sectoare de activitate, s-au orientat, în ultimii ani, către investiţia în software specializat. Între produsele IT cele mai accesate de firmele autohtone, un loc privilegiat îl ocupă aplicaţiile din categoria Business Intelligence (BI).

Managementul performant al activităţilor reprezintă o condiţie extrem de importantă în cazul companiilor productive, care desfăşoară activităţi complexe, ce necesită un control riguros al informaţiei şi proceselor.

Tendinţele actuale de consum, standardele ridicate de calitate şi evoluţia recentă a industriei de panificaţie din România i-au determinat pe producătorii români să reevalueze utilitatea instrumentelor IT&C ca factor de succes. Dobrogea Grup, entitate economică 100% românească de mare tradiţie pe piaţa românească de morărit şi panificaţie, de pildă, a investit permanent în modernizarea şi tehnologizarea unităţilor proprii. Recent, managementul grupului de firme din Constanţa a fructificat o mai veche colaborare cu SIVECO Romania, prin implementarea SIVECO Business Analyzer”, apreciază Dorin Băra, Deputy Line of Business Director Business Intelligence, în cadrul SIVECO Romania.

Dobrogea Grup a dovedit întotdeauna o mare mobilitate în abordarea pieţei şi în asimilarea noilor instrumente informatice de gestiune a activităţilor. Printre investiţiile strategice ale grupului de firme s-au regăsit, de-a lungul timpului, atât achiziţionarea de tehnologii performante, cât şi aceea de sisteme IT moderne de management.

“Unităţile noastre deţin, la acest moment, linii tehnologice flexibile, moderne, complet automatizate şi computerizate. Cu toate acestea, firmele din cadrul grupului aveau nevoie de o soluţie IT care să faciliteze managerilor analiza şi evaluarea oportunităţilor de business. Astfel am demarat, în urma cu aproape un an, implementarea SIVECO Business Analyzer, un instrument IT extrem de eficace, dezvoltat de specialiştii SIVECO Romania. Odată cu punerea în funcţiune a acestui modul „inteligent”, top-managementul Dobrogea Grup a obţinut un suport important în identificarea şi analiza tendinţelor şi oportunităţilor de piaţă. Astfel, putem să ne ajustăm mult mai uşor propria politică de business, obţinând informaţii calificate, deosebit de utile în activităţile de planificare, urmărire, control şi previziune ale Dobrogea Grup", a declarat Ileana Petre, Project Manager, în cadrul Dobrogea Grup.