E simplu, e-Chimie! | SIVECO Romania

E simplu, e-Chimie!

Luni, Noiembrie 1, 2010

Bucureşti, 1 noiembrie 2010

Chimia e cool! Profesorii de chimie ştiu asta, e momentul să afle şi elevii.

Programul care se lansează azi îşi propune să le ofere profesorilor de liceu şi de ciclu gimnazial cele mai potrivite instrumente pedagogice pentru a face chimia atractivă şi mai uşor de învăţat pentru elevi. Universitatea Politehnica din Bucureşti - Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, împreună cu Universitatea Politehnica din Timişoara şi SIVECO Romania S.A. au început seria de instruire profesională pentru profesorii de chimie din sistemul preuniversitar. Mai mult de jumătate din cei aproximativ 4000 de profesori de chimie din ţară vor parcurge, într-un interval de doi ani, cursuri de utilizare a tehnologiei informaţiei şi comunicării şi de formare de specialitate, acumulând 37 de credite netransferabile.

"Suntem în Uniunea Europeană, corect? Trebuie să ne aliniem la reglementările la care am aderat, nu? Ei bine, cine credeţi că va da buletinele de analiză pentru conformitatea alimentelor pe care le produc firmele româneşti? Cine va judeca plângerile înregistrate la Oficiul de Protecţie a Consumatorului? Cine va verifica starea de toxicitate a mediului în care trăim? Cine va descoperi medicamente noi? Chimiştii! Iar noi n-avem destui chimişti, pentru că elevilor, în general, li se pare că e o materie prea dificilă. Am convingerea, împreună cu echipa de proiect, că îi vom ajuta pe profesorii din ciclul pre-universitar să le arate cât de frumoasă este această materie şi câte satisfacţii îţi poate da exercitarea unei profesii în acest domeniu. Foarte mulţi dintre ei fac deja acest lucru, dar prin acest program le vom oferi instrumente suplimentare, atractive şi uşor de utilizat. Îi aşteptăm să se înscrie în număr cât mai mare" a declarat prof. dr. ing. Ana Maria Josceanu, coordonatoarea programului.

Profesorii vor avea posibilitatea să se înscrie pe site-ul http://e-chimie.upb.ro, unde pot opta pentru perioada preferată şi pentru oraşul cel mai apropiat, iar cursurile vor debuta efectiv în iunie 2011. Înscrierile se vor face pe principiul "primul sosit, primul servit" pentru toţi cei care predau chimia (nu există procedură de selecţie). Fiecare cursant va parcurge două module de curs: pentru iniţiere/perfecţionare TIC (40 ore) şi pentru formarea profesională specifică (96 ore). Grupul ţintă este format din 2250 profesori care activează în învăţământul preuniversitar.

Proiectul POSDRU/87/1.3/S/61839 "Privim către viitor - Formarea profesională a cadrelor didactice pentru utilizarea resurselor informatice moderne în predarea eficientă a chimiei" este finanţat din fonduri europene şi se derulează în perioada septembrie 2010-august 2012, în coordonarea Universităţii Politehnica din Bucureşti, în parteneriat cu SIVECO Romania S.A. şi Universitatea Politehnica din Timişoara.

Mai multe informaţii:

e-mail: e-chimie@chim.upb.ro