Educaţia asistată de calculator – vedeta zilelor României la Bruxelles | SIVECO Romania

Educaţia asistată de calculator – vedeta zilelor României la Bruxelles

Luni, Ianuarie 22, 2007

Bucureşti, 22 Ianuarie 2007 – Sub patronajul Comisiei Europene, s-a desfăsurat în perioada 15 – 19 Ianuarie 2007 Săptămâna României la Bruxelles, eveniment de o deosebită importanţă pentru consolidarea imaginii şi a brandului România. Cu această ocazie, România a prezentat ceea ce are mai bun în materie de proiecte de succes, patrimoniu cultural, turism, urmărind în acelaşi timp creşterea vizibilităţi şi prezentarea capacităţii şi expertizei ţării noastre în implementarea de programe complexe şi în special a programelor europene de dezvoltare în domeniul educaţiei.

În prezenţa domnului Jan Figel, Comisar European pentru Educaţie, Cultură şi Tineret, a doamnei Odile Quintin, Director General DG EAC, a domnului Marius Hirţe, Reprezentant Permanent Adjunct al României la Uniunea Europeană şi a oficialilor europeni, compania SIVECO România a prezentat cu această ocazie, sub titlul, "Creative Romania : Romania's Advanced eLearning Strategy", programul său de succes, SEI (Sistemul Educaţional Informatizat), unul dintre cele mai de succes programe guvernamentale desfăşurate la nivel naţional dar şi unul dintre cele mai apreciate programe de eLearning din lume.

Prin programul SEI, şcoala românească a trecut înaintea societăţii în ansamblul său în ce priveşte informatizarea. Contribuţia noastră la informatizare societăţii româneşti, în domenii în care deţinem expertiză susţine efortul de promovare al brand-ului de ţară pe plan regional şi global. Industria românească de software este un bun ambasador al României în lume, evidenţiind latura creativă a informaticienilor români”, declară doamna Irina Socol, Director General SIVECO România.

Prezentă la Bruxelles alături de expoziţiile "Sibiu: Tradiţii şi contemporaneitate" şi "Counting the time of the history", compania SIVECO România a demonstrat încă o dată experienţa şi expertiza sa capitalizată în viziune coerentă care acoperă toate fazele programului eLearning pe termen lung.

De altfel, dezvoltarea unei societăţi informatizate este unu dintre cele mai importante challange-uri sociale şi economice cu care se confruntă Europa şi restul lumii. În contextul noii societăţi informationale bazate pe cunoaştere, educaţia de calitate este mai importantă acum decât niciodată. Cunoaşterea şi informaţia au devenit cel mai important ingredient al productivităţii, competitivităţii, bunăstării şi prosperităţii.

Despre Programul SEI

Iniţiat în 2001, Sistemul Educaţional Informatizat are drept obiectiv principal modernizarea sistemului educaţional românesc prin introducerea unor instrumente şi metode noi de predare a majorităţii materiilor studiate în şcoală, dar şi oferirea de suport pentru însuşirea de cunoştinţe şi aptitudini, cât şi pentru evaluarea acestui proces.

SEI urmăreşte strategia guvernului României în domeniul IT&C, vine în sprijinul atingerii obiectivelor reformei digitale, fiind conform cu planul de acţiune eEurope 2005, dezvoltat de UE. Programul SEI este implementat în cadrul unui parteneriat public – privat, alături de SIVECO România aflându-se companiile HP şi IBM.

Succesul deosebit al SEI poate fi descris succint în cateva cifre reprezentative: peste 3 milioane beneficiari, 65.000 profesori instruiţi, 4.780 laboratoare informatizate, 78.000 calculatoare, 1.647 lecţii multimedia AeL, 600 de şcoli conectectate la Internet. Prin intermediului soluţiei dezvoltate de compania SIVECO în perioada 2001 - 2006 au fost distribuiţi electronic către licee un număr de 1.304.394 de elevi în condiţiile utilizării aplicaţiei ADLIC (2001-2006).

Până în acest moment, rezultatele cercetărilor ce au vizat şcolile româneşti beneficiare a programul SEI demonstrează ca tehnologiile noi fac procesul de învăţare mai eficient, facilitând atât învăţarea individuală cât şi lucrul în echipă, democratizarea educaţiei, dezvoltarea unei economii bazate pe cunoaştere în condiţiile reducerii absenteismului şi motivării elevilor spre învăţare.

Soluţiile companiei SIVECO România în domeniul educaţional, atât platforma de elearning, cât şi conţinutul educaţional al lectiilor Ael au fost recunoscute la nivel internaţional încă din 2001 de către Comisia Europeană drept un exemplu de best practice în domeniul proiectelor de eGovernment. Alături de această disctincţie stau numeroase alte premii, precum: World Summit Award, la secţiunea eLearning, obţinut în 2005, programul SEI fiind recunoscut drept cel mai de succes program de eGovernment derulat la nivel naţional, Honorable Mention la eEurope Awards for eGovernment, Manchester 2005 şi “Premiul de Excelenţă Project Management” pentru echipa AeL, toate acestea rezultând în creşterea notorietăţii companiei la nivel internaţional şi participarea companiei la proiecte complexe internaţionale.