eduCreativ primeşte Premiul de Excelenţă la Conferinţa Naţională de Învăţământ Virtual | SIVECO Romania

eduCreativ primeşte Premiul de Excelenţă la Conferinţa Naţională de Învăţământ Virtual

Miercuri, Noiembrie 21, 2007

Bucureşti, 21 noiembrie 2007 – Lecţiile multimedia eduCreativ au primit Premiul de Excelenţă din partea juriului Conferinţei Naţionale de Învăţământ Virtual 2007. Conferinţa s-a impus în rândul manifestărilor de profil ca fiind evenimentul ştiinţific de referinţă pentru domeniul educaţiei asistate de calculator.

Prestigioasa distincţie recompensează abordarea inovatoare pe care produsele eduCreativ o propun pentru procesul de predare – învăţare – evaluare şi contribuţia pe care acestea o aduc la dezvoltarea sectorului eLearning.

Ne bucură să vedem că domeniul instruirii asistate de calculator se dezvoltă în ritm alert. Noi produse, noi tehnologii, noi metode de predare şi învăţare cu ajutorul calculatorului îmbogăţesc acest sector şi cresc eficienţa procesului educaţional per ansamblu. Am premiat suita eduCreativ tocmai pentru aceste raţiuni, pentru că se remarcă în rândul eforturilor care au ca scop promovarea utilizării calculatorului în educaţie. SIVECO Romania şi AltFactor sunt participanţi cu tradiţie în cadrul Conferinţei Naţionale de Învăţământ Virtual, produsele prezentate ridicându-se de fiecare dată la cele mai înalte standarde” a declarat Conf. Dr. Marin Vlada, Preşedinte al Conferinţei.

eduCreativ, suita de lecţii pentru ciclul primar creată de AltFactor şi SIVECO Romania, propune un nou mod de a învăţa, valorificând oportunităţile pe care multimedia le oferă în educaţie. Cu ajutorul exerciţiilor, al aplicaţiilor interactive, al experimentelor şi simulărilor, cei mici deprind pe rând secretele fiecărei discipline.

Povestea şi personajele sale năstruşnice, grafica plină de viaţă şi culoare pun în valoare scopul educaţional. Jocul se supune didacticii, iar cei mici învaţă jucându-se, în loc să se joace de-a învăţatul. Fiecare lecţie devine o poveste captivantă şi plină de învăţăminte, iar locul temutei lucrări de control este luat de încercările prin care eroii eduCreativ cântăresc cunoştinţele celor mici.

Premiul de Excelenţă ne onorează pentru că reprezintă o recunoaştere a valorii lecţiilor eduCreativ atât din prespectiva soluţiei informatice propuse, cât mai ales sub aspectul beneficiilor educaţionale pe care acestea le oferă elevilor şi cadrelor didactice. Premiul este cu atât mai important cu cât este oferit de juriul celui mai important eveniment din România în domeniul eLearning - Conferinţa Naţională de Învăţământ Virtual. Ne bucurăm că abordarea nouă pe care produsele eduCreativ o aduc în instruirea elevilor de ciclul primar este apreciată şi la acest nivel. Este o abordare bazată pe interactivitate, pe strategii pedagogice moderne, pe ideea de beneficiu educaţional” a declarat dl. Adrian Comănescu, Director General al AltFactor, firma care, în parteneriat cu SIVECO Romania, dezvoltă suita eduCreativ.

Produse adaptate nevoilor şi aşteptărilor viitorilor utilizatori, valoroase din punct de vedere didactic, captivante şi distractive, uşor de folosit – aceasta ar fi cea mai potrivită caracterizare pentru lecţiile eduCreativ. Mai multe informaţii despre suita eduCreativ şi versiuni demo ale lecţiilor pot fi găsite la adresa http://www.educreativ.ro/.