Elevii bulgari se implicã serios în concursul de informaticã .Campion | SIVECO Romania

Elevii bulgari se implicã serios în concursul de informaticã .Campion

Marţi, Martie 27, 2007

Bucureşti, 27 Martie 2007 – Concurs anual, organizat sub egida Centrului de Excelenţã SIVECO în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, .Campion îşi propune sã ofere tuturor elevilor care au pasiune pentru informaticã şanse egale de a beneficia de o pregătire de performanţã.

De asemenea, se urmăreşte dezvoltarea unei gândiri algoritmice, a abilitãţilor de programare, stimularea spiritului competitiv precum şi dezvoltarea întregului potenţial în vederea unei activităţi socio-profesionale eficiente în viitor, deoarece, în perspectiva creării societăţii informatizate, nevoia de specialişti în domeniul informaticii şi tehnologiei informaţiei este extrem de acutã.

Lansată în 2003, competiţia a devenit internaţională în toamna anului 2005.

Astfel, succesul şi popularitatea de care se bucurã Concursul .Campion, au început sã se facă remarcate şi în afara României, .Campion atrăgând anual tot mai mulţi competitori din ţările balcanice.

Elevii bulgari şi-au manifestat entuziasmul în legătură cu acest concurs încă de la debutul sãu internaţional, când gradul de participare a fost foarte bun.

Începând cu anul şcolar 2006/2007 a fost constituitã şi o echipã de profesori coordonatori care s-a preocupat de promovarea la nivel naţional a concursului.

Astfel, popularizarea .Campion prin intermediul jurnalului electronic infoman.musala.com a determinat înscrierea a 180 de noi concurenţi.

Tinerii din Europa Centralã şi de Est se dovedesc foarte competitivi în acest domeniu, iar Concursul .Campion îi sprijinã constant în obţinerea de performanţe remarcabile”, declară prof. Radu Jugureanu, eContent Manger  în cadrul SIVECO Romania.

În acest an se înregistrează o concurenţã puternicã din partea competitorilor bulgari, aceştia având şansa de a-şi demonstra talentul şi potenţialul de specialişti în domeniul informaticii şi al tehnologiei informaţiei.

Un studiu efectuat recent în Bulgaria, în rândul elevilor din clasele VI-X şi a dascălilor acestora, a demonstrat cã programul .Campion reprezintă o adevărată provocare pentru ei, căreia trebuie sã-i facă faţã în egalã măsură atât elevii cât şi profesorii.

Site-ul oficial al concursului este: http://campion.edu.ro/ .