Elevii din 20 de licee din Republica Moldova folosesc soluţia de eLearning AeL dezvoltată de SIVECO Romania | SIVECO Romania

Elevii din 20 de licee din Republica Moldova folosesc soluţia de eLearning AeL dezvoltată de SIVECO Romania

Joi, Septembrie 9, 2010

În cadrul proiectului pilot au fost instruiţi 80 de profesori care au la dispoziţie în procesul didactic 150 de lecţii interactive pentru 4 discipline şcolare

Bucureşti, 9 septembrie 2010 - Noul an şcolar aduce noutăţi pentru elevii din 20 de licee din Republica Moldova, care beneficiază acum de platforma eLearning AeL şi de conţinut educaţional interactiv pentru 150 de lecţii, la patru materii şcolare.

Reprezentanţii SIVECO Romania au participat la evenimentul de deschidere al noului an şcolar din Republica Moldova, unde a fost susţinută o lecţie de biologie la Liceul teoretic Spiru Haret, în prezenţa Ministrului Educaţiei Leonid Bujor, al Vice-ministrului Educaţiei, Tatiana Potîng, şi al altor oficialităţi din Guvernul Republicii Moldova.

Evenimentul marchează cu succes finalizarea activităţilor propuse în cadrul Acordului de Colaborare între Ministerul Educaţiei şi SIVECO Romania, semnat la 4 august 2010, privind accelerarea procesului de Informatizare a învăţământului preuniversitar.

În cadrul proiectului, care se desfăşoară în anul şcolar 2010-2011, au fost incluse 20 de licee din 15 raioane (Cahul, Căuşeni, Cimislia, Criuleni, Drochia, Făleşti, Glodeni, Hînceşti, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Orhei, Străşeni, Teleneşti şi Ungheni), precum şi din municipiile Chişinău şi Bălţi.

Ministrul Leonid Bujor a apreciat munca depusă la desfăşurarea lecţiei deschise, atât de către profesori, cât şi de elevi, şi a menţionat că acest pilot este deosebit de util. "După finalizarea anului curent de studii, vom decide posibilitatea extinderii proiectului într-un program naţional, care va include toate liceele din ţară", a declarat ministrul.

Proiectul pilot a inclus implementarea noilor tehnologii în educaţie prin stabilirea unei platforme electronice, asigurarea de soft educaţional prin realizarea a 150 de lecţii asistate de calculator pentru disciplinele matematică, fizică, biologie şi chimie, atât în limba română, cât şi în limba rusă, instruirea profesorilor, şi nu în ultimul rând, creşterea nivelului de dotare a liceelor cu echipamente informatice.

"Formatorii SIVECO Romania au finalizat cu succes instruirea celor 80 de profesori în utilizarea AeL, câte 4 cadre didactice din fiecare liceu participant în pilot. Formarea profesorilor a avut loc la Centrul de Tehnologii Informaţionale şi Comunicaţionale în Educaţie. Lecţiile AeL oferă profesorului flexibilitate şi reprezintă o unealtă excepţională care promovează abordarea centrată pe student. Lecţiile electronice au un design atractiv şi sunt uşor de utilizat, conţin animaţii, experimente şi simulări virtuale, ce contribuie în mod semnificativ la înţelegerea conceptelor şi a fenomenelor prezentate", a declarat Viorel Jigman, coordonator de proiect din partea SIVECO Romania.