Elevii din Oman folosesc conţinut educaţional digital dezvoltat de SIVECO Romania | SIVECO Romania

Elevii din Oman folosesc conţinut educaţional digital dezvoltat de SIVECO Romania

Marţi, Mai 3, 2011

Recent a fost încheiat cu succes proiectul pilot de modernizare a sistemului educaţional omanez prin introducerea de conţinut interactiv la orele de clasă

Bucureşti, 3 mai 2011 - SIVECO Romania a derulat cu succes la şcoala de fete Thuraya Al Busaeediya din Muscat, Oman, un important proiect pilot de informatizare a procesului educaţional.

Proiectul s-a desfăşurat pe parcursul anului şcolar 2010-2011 şi s-a finalizat printr-o lecţie deschisă la care au participat oficiali ai Ministerului Educaţiei din Oman, reprezentanţi ai SIVECO Romania, precum şi profesori şi elevi din clasele 5-10. Profesorii au demonstrat prin aplicaţii practice entuziasmul elevilor şi implicarea activă a acestora atunci când beneficiază la ore de lecţiile interactive AeL eContent implementate în şcoală.

Lecţiile digitale AeL eContent cuprind experimente, simulări, animaţii şi clipuri, în limba arabă, menite să dezvolte curiozitatea naturală a elevilor şi să ofere acestora un mediu atractiv de învăţare. Cu AeL eContent profesorii din Oman pot transforma ora de clasă într-o experienţă plăcută, unică, într-un mediu virtual, securizat, dându-le elevilor posibilitatea de a experimenta fenomenele naturale şi de a descoperi, chiar din sala de clasă, lumea înconjurătoare.

"Suntem mândri că am sprijinit Ministerul Educaţiei din Oman cu această implementare care sperăm să fundamenteze un proiect mai amplu, care să acopere toate şcolile din ţară. În momentul de faţă SIVECO Romania deţine cea mai extinsă bibliotecă virtuală din lume în limba arabă, cuprinzând peste 7.000 de resurse educaţionale interactive pentru matematică, ştiinţe, limba arabă şi studii patriotice emirateze", declară Alexandru Coşbuc, Vice-preşedinte Adjunct Vânzări Internaţionale, în cadrul SIVECO Romania.

Proiectul a implicat traducerea, localizarea şi maparea pe curricula locală a 120 de obiecte interactive de învăţare la matematică, fizică, biologie şi chimie, instalarea sistemului AeL şi instruirea a 25 de profesori pentru utilizarea optimă a instrumentelor implementate. Profesorii au fost recompensaţi cu diplome de participare şi au fost certificaţi în utilizarea aplicaţiilor AeL. Pe tot parcursul proiectului pilot, specialiştii SIVECO Romania au beneficiat de sprijinul reprezentanţilor Ministerului Educaţiei şi al profesorilor din Oman.

SIVECO Romania este un jucător activ în zona Golfului, desfăsurând cu succes ample proiecte de modernizare a sistemului educaţional în Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Bahrein şi Oman, precum şi în ţări din Europa, Nordul Africii şi regiunea CIS.