Elevii romani impresioneaza prin ingeniozitate | SIVECO Romania

Elevii romani impresioneaza prin ingeniozitate

Luni, Aprilie 14, 2008

Recent, la Iasi, s-a desfasurat cea de-a VIII-a editie a Concursului National de Informatica "Urmasii lui Moisil". Competitia gazduita de Liceul de Informatica “Grigore Moisil” si-a propus sa devina un important instrument de selectie, antrenare si promovare a valorilor. Prestigiul acestui concurs se datoreaza calitatii si nivelului ridicat al problemelor propuse, modalitatii de lucru novatoare si evaluarii la standarde internationale. 

Competitia ce se adresa initial elevilor din judetele care fac parte din Centrul regional pentru Tineri Capabili de Performanta Iasi, a devenit incepand cu anul 2007 un eveniment national. La concursul din acest an au participat peste 80 de elevi din intreaga tara, alaturi de o echipa valoroasa din Republica Moldova.  

Proba de concurs pentru Concursul National de Informatica "Urmasii lui Moisil" a constat din problemele de la runda XIII din cadrul programului de pregatire de performanta in informatica .campion. In urma celei de-a XIII-a etape si ultima din competitia online, s-au calificat pentru marea finala .campion 2008, primii 50 de concurenti care au obtinut cele mai mari punctaje. Finala se va desfasura la Bran in perioada 8-11 mai. 

Ma bucur sa intalnesc la competitia “Urmasii lui Moisil” participanti la fostele editii .campion si deabia astept sa ii revad pe multi dintre ei la marea finala. Am fost impresionat de rezolvarile ingenioase propuse de competitori si sunt convins ca o sa asistam la rezultate deosebite si la finala .campion 2008”, declara Radu Jugureanu, AeL eContent Manager in cadrul SIVECO Romania. 

Trofeul “Urmasul lui Moisil” i-a fost acordat lui Sergiu Vicol, elev in clasa a IX-a la liceul „Grigore Moisil” din Iasi. Tanarul a impresionat juriul prin rezultatul exceptional pe care l-a inregistrat, fiind singurul concurent care a incheiat competitia cu punctaj maxim. 

Premiul I a fost acordat elevilor: Stefan Snider- clasa a Xll-a din Arad, Alexandru Paieru- clasa a Xl-a din Iasi, Sergiu Vicol- clasa a lX- a din Iasi si Constantin Berzan- clasa a Xll-a din Republica Moldova. Premiul doi a fost obtinut de: Marina Horlescu- clasa a Xll-a din Bacau, Iulia Tamas- clasa a lX-a din Prahova si Alexandru Cazacu- clasa a lX-a din Dolj. Altor 15 participanti le-au fost acordate mentiuni pentru rezultatele bune pe care le-au obtinut iin competitie. 

Sprijinul acordat de SIVECO Romania atat organizatorilor acestui eveniment cat si elevilor si profesorilor participanti, se inscrie in strategia companiei de a contribui continuu la promovarea tinerilor valorosi.