Enciclopedia România 1918 la „Slove Muscelene” | SIVECO Romania

Enciclopedia România 1918 la „Slove Muscelene”

Miercuri, Iulie 18, 2018
Primul proiect al Fundației SIVECO, Enciclopedia digitală „România 1918. Oameni, momente și imagini”, va fi prezentat în cadrul Simpozionul „Slove Muscelene”, de către creatorul și coordonatorul proiectului, prof. Radu Jugureanu, director eContent la SIVECO România.

„Enciclopedia este dedicată miilor de românce și de români, femei, bărbați și copii, profesori și preoți, avocați și ingineri, țărănci și prințese, soldați și generali, oameni simpli sau erudiți inventatori, pictori, scriitori sau muncitori care s-au sacrificat pentru ca România să fie cea întreagă de astăzi. Veți afla în această Enciclopedie poveștile unor oameni ce nu apar în manualele din care învățăm la școală, dar sunt mult mai prețioși prin caracterul lor decât mulți dintre cei ce au notorietate”, declară Radu Jugureanu despre proiect. 

Simpozionul care va avea loc în 19 iulie la Câmpulung Muscel este un eveniment cultural cu tradiție, de anul acesta și cu participare internațională, inițiat de prof.univ.dr. Doina Banciu și Asociația „DigiLib Muscel”.

  

Foto: Cizmarii regimentului, colecția Muzeului Național de Istorie a României

 

În spatele cifrelor, sunt oameni, momente și imagini

 

Enciclopedia “România 1918. Oameni, momente și imagini” este primul proiect al Fundației SIVECO, creat în parteneriat cu instituții prestigioase de cultură și personalități ale societății românești.

Proiectul celebrează oamenii și momentele cheie care au făcut posibilă întregirea României, de la izbucnirea Primului Război Mondial, până la sfârșitul războiului și împlinirea idealului național, Marea Unire.

Colecție unică de fotografii rare, filme și imagini virtuale de arme și monumente, îmbogățită cu fotografii de epocă animate, mărturii de pe front și din spatele frontului, enciclopedia este oferită românilor de pretutindeni, ca un memento al celui mai important proiect național.

 

Aplicația este gratuită și disponibilă pentru descărcare de pe orice platformă, precum și de pe www.romania1918.eu.

 

Veți descoperi în aplicație peste 370 de imagini rare, de epocă, prelucrate grafic și animate; filme de arhivă; monumente și arme care pot fi explorate în 3D; hărți interactive; chiar și două jocuri 3D care simulează bătălii istorice reale – un element în plus pentru a-i atrage pe elevi către studiul istoriei.