Rezistenta la schimbare este dusmanul oricarei organizatii

Rezistența la schimbare este dușmanul oricărei organizații

Vineri, Octombrie 9, 2015

Proiectele de informatizare aduc schimbările dorite în organizație dacă sunt folosite la parametri pentru care au fost realizate

Odată ce ați implementat o soluție de management al afacerilor Enterprise Resource Planning (ERP), trebuie să vă asigurați că este folosită. Este primul pas pentru a obține beneficiile așteptate: creșterea calității serviciilor oferite, clienți mai mulțumiți, vânzări mai bune, costuri atent controlate, previzionarea atentă a cash-flow-ului, simplificarea procedurilor uzuale, o comunicare în grup mult mai eficientă, o vizibilitate superioară în raport cu firme similare.

Rezistența la schimbare este dușmanul oricărei organizații. Respingerea sistemului din diverse motive ”nu mă pricep/n-am timp de training /era mai bine înainte/mi-e frică să nu-mi pierd jobul pentru că mi s-au redus din sarcini”, lipsa de comunicare și lipsa de implicare a managementului amână obținerea avantajelor pe care trebuie să le aducă un sistem informatic.

”Din 1994 și până acum, foarte multe firme de producție, comerț, utilități, petrol și gaze, construcții, operatori portuari sau aeroportuari, firme din domeniul financiar-bancar au ales să folosească sistemul ERP de la SIVECO România - SIVECO Applications - și au beneficiat de eficientizarea activității lor. În companiile unde managementul a încurajat folosirea acestui sistem, rezultatele au fost remarcabile. Suportul nostru este permanent. Echipa de implementare din SIVECO acordă o atenție deosebită nu numai modului de implementare și de pregătire a utilizatorilor, dar și serviciilor de suport tehnic post-implementare - ori de câte ori intervin modificări legislative, când este nevoie de upgrade-uri, în cazul în care se modifică numărul de useri, pentru corectarea abaterilor survenite în funcţionarea sistemului informatic etc”,declară Lăcrămioara Bârseti, director departament SIVECO Applications.