SIVECO încurajează dezvoltarea spiritului antreprenorial

SIVECO încurajează dezvoltarea spiritului antreprenorial în școli și licee

Marţi, Iunie 16, 2015

Proiectul european de cercetare ENTREDU stimulează profesorii să dezvolte pedagogii, concepte și materiale pentru predarea educației antreprenoriale

În cadrul proiectului de cercetare ENTREDU, desfășurat în perioada noiembrie 2013 - mai 2015, s-a dezvoltat o platformă online care oferă suport practic unităților de învățământ pentru predarea disciplinei de educație antreprenorială în școli și licee.

Portalul ENTREDU reprezintă un depozit de resurse și experiențe folosite de cadrele didactice în momentul predării disciplinei de educație antreprenorială. Aceste informații relevante pot fi utile si autorităților în definirea unor strategii coerente de educație antreprenorială.

Profesorii și specialiștii în educație înregistrați pe portal sunt cei care furnizează materialele educaționale și contribuie la dezvoltarea conținutului și a comunității online dedicate antreprenoriatului.

”Consolidarea educației antreprenoriale în școli este foarte utilă tinerilor interesați să-și construiască propria afacere. Prin intermediul proiectului de cercetare ENTREDU, în care SIVECO România este partener, profesorii creează resurse educaționale și facilitează schimbul de informații privind procesul de predare-învățare a educației antreprenoriale. De asemenea, membrii portalului ENTREDU beneficiază și de experiența cadrelor didactice din alte țări, aparținând comunității europene, putând accesa materialele educaționale dezvoltate de aceștia”, a declarat Monica Florea, Director al Departamentului Proiecte Europene în cadrul SIVECO România.

Proiectul ENTREDU consolidează legătura dintre dezvoltatorii curriculum-ului privind educația antreprenorială și practicieni, aceștia din urmă punând la dispoziția colegilor expertiza lor ca formatori și dezvoltatori de pedagogii, concepte și abordări transdisciplinare ale educației antreprenoriale prin intermediul platformei online.

Portalul ENTREDU abordează învățarea și din perspectiva comunicării prin rețele sociale. În acest sens, SIVECO a dezvoltat un modul de învățare socială (social learning) prin intermediul căruia utilizatorii sunt stimulați să participe activ la dezvoltarea comunității online, activitatea acestora fiind contorizată și măsurată prin utilizarea unui sistem de recompense virtuale. De fiecare dată când un utilizator încarcă materiale educaţionale, deschide discuții sau se alătură grupurilor acesta primește un număr de puncte. De asemenea, pentru prima creare a unui eveniment, a unui blog sau a unei comunități, precum și pentru completarea nivelului de competenţă, utilizatorul câștigă insigne virtuale. Punctele și insignele virtuale acumulate de utilizator se vor regăsi în profilul acestuia indicând nivelul lui de expertiză.

Consorțiul responsabil de implementarea proiectului ENTREDU este format din INTRASOFT International SA - Luxemburg (coordonator), SIVECO România, INSEAD - Franța și Ellinogermaniki Agogi – Grecia (parteneri).