SIVECO sprijină campania eSkills

SIVECO Romania sprijină campania națională de formare a competențelor digitale pentru locuri de muncă

Miercuri, Martie 12, 2014

Numărul locurilor de muncă în sectorul digital creşte cu peste 100.000 pe an la nivel european - explozia tehnologiei impune adoptarea unei noi paradigme educaţionale

eSkills for Jobs 2014Campania "eSkills for jobs Romania 2014" a debutat la Bucureşti, la apelul Comisiei Europene răspunzând marii jucători ai industriei de profil şi responsabilii din învăţământ. La conferinţa de deschidere, reprezentantul Comisiei Europene, Andre Richier, Principal Administrator DG Enterprise and Industry, a apreciat că "În 15 ani vom asista la cel mai mare decalaj digital la nivel mondial. Numărul tinerilor interesaţi să studieze ştiinţele exacte este în scădere, în condiţiile în care viitorul este al economiei digitale. Boom-ul demografic din Asia, coroborat cu scăderea natalităţii din Europa, vor produce cea mai mare generaţie de analfabeţi în IT, cu efecte directe asupra economiei mondiale."

Scopul campaniei este de a coordona colaborarea între guvern, industrie, organizaţii nonguvernamentale, universităţi şi licee, de a asigura dialogul între părţile interesate pentru a îmbunătăţi situaţia.

SIVECO Romania susţine această iniţiativă, considerând că şi în ţara noastră explozia tehnologiei impune adoptarea unei noi paradigme educaţionale.

Un prim pas este trecerea de la învăţământul de masă la cel personalizat, urmat de înlocuirea metodelor de evaluare "standardizate", bazate pe măsurarea volumului de cunoştinţe, cu metode de evaluare complexe, care vizează capacitatea de a rezolva probleme, de a funcţiona şi obţine rezultate în cadrul unei echipe şi nu doar ca individ izolat.

Compania SIVECO dezvoltă soluţii eLearning care au ca obiectiv major înlocuirea predării de tip "conferinţă" cu învăţarea prin căutare, dialog, cooperare. Instrumentele colaborative de educare vizează rezolvare ingenioasă a problemelor, prin utilizarea educaţiei on-line şi a mediilor virtuale de învăţare sau prin introducerea în procesul de învăţare a mecanismelor bazate pe reţele de socializare, Augmented Reality, realitate virtuală, tehnologie 3D, jocuri, furnizate prin intermediul platformelor mobile conectate la web.

Expertiza SIVECO include dezvoltarea şi implementarea de proiecte de eLearning majore, naţionale, pentru instituţii publice precum Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul de Justiţie, Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Pe lângă asigurarea soluţiilor la solicitări interne, SIVECO Romania s-a afirmat ca exportator de platforme de învăţare şi conţinut educaţional digital, activitate recunoscută prin proiecte şi premii internaţionale prestigioase. Ţări din Europa, spaţiul CIS, Africa de Nord, Golful Persic beneficiază de exportul de conţinut digital creat în România.

Campania "eSkills for Jobs Romania 2014" include conferinţe, sesiuni de training, vizite ale unor grupuri de elevi şi studenţi la companii IT, publicarea unui e-ghid pentru utilizatorii de Internet, webinar-ii. La niveul european, în campanie s-au implicat până în prezent 30 de state.