Este legitim absenteismul? | SIVECO Romania

Este legitim absenteismul?

Miercuri, Februarie 25, 2009

Astăzi, la Colegiul Naţional "B.P.Haşdeu" din Buzău va avea loc conferinţa cu numărul 19 din proiectul "Despre buna folosinţă a democraţiei", organizat de Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR).

Andrei Cornea, profesor la Universitatea Bucureşti şi redactor la revista Idei in Dialog, şi Alexandru Matei, de la Revista 22, intră în echipe de dezbatere cu doi elevi ai Colegiului "B.P.Hasdeu" pe subiectul "Absenteismul este legitim?".

Susţinătoare activă a proiectului iniţiat de ARDOR cu 3 ani în urmă, compania SIVECO Romania cultivă valorile reale ale democraţiei.

Prin proiectele educaţionale desfăşurate în parteneriat cu ONG-uri, instituţii publice şi private cu care împărtaşeşte valori fundamentale, SIVECO Romania contribuie la democratizarea accesului la informaţie şi la mecanismele de exprimare pentru toţi cetăţenii.

“Pentru societatea românească este esenţial ca elevii de azi  să devină cetăţeni şi alegători responsabili - care îşi exprimă în mod liber dar asumat opţiunile civice. Astfel, dialogul bazat pe argumente inteligente poate contribui la schimbarea  în bine a vieţii noastre, a tuturor”, a declarat Anca Crahmaliuc, Marketing & Communication Manager în cadrul SIVECO Romania.

Conferinţele civice vor continua efortul de solidarizare între instituţia şcolii şi societatea civilă.

Următoarele conferinţe vor aborda teme la fel de “fierbinţi”: Naţionalismul este o ideologie depaşită? şi Votul ar trebui să fie obligatoriu?