Expertiza specialiştilor SIVECO în tehnologia cloud este recunoscută la nivel naţional

Expertiza specialiştilor SIVECO în tehnologia cloud este recunoscută la nivel naţional

Luni, August 19, 2013

Sistemul ADLIC dezvoltat de SIVECO Romania a fost desemnat de juriul EuroCloud Romania 2013 "Cel mai bun proiect de cloud pentru sectorul public"

ADLIC, unul dintre cele mai mari proiecte în cloud dezvoltate în România, a fost desemnat câştigător în prima ediţie naţională a competiţiei EuroCloud, la categoria "Cel mai bun proiect de cloud pentru sectorul public".

EuroCloud Award 2013

ADLIC este sistemul informatizat dezvoltat de SIVECO şi folosit din 2001 la nivel naţional de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru repartizarea computerizată a candidaţilor în licee şi şcoli profesionale, conform metodologiei în vigoare.

Din anul 2011 sistemul ADLIC rulează pe platforma de cloud computing Windows Azure, care asigură, datorită puterii de calcul și lărgimii de bandă alocate, disponibilitate continuă în perioadele cu încărcare ridicată.

Având la dispoziţie o putere de procesare practic nelimitată, datorită platformei Windows Azure, SIVECO Romania a reuşit implementarea site-ului web de afişare a rezultatelor, http://admitere.edu.ro, ca o platformă dinamică, ce răspunde rapid chiar și atunci când este accesată simultan de zeci de mii de utilizatori.

"După 13 ani în care am furnizat platforma de repartizare a candidaţilor în licee în regim computerizat şi după 3 ani în care aceste servicii au fost susţinute de platforma cloud Windows Azure, ne bucurăm că putem susține tehnic un sistem de repartizare transparent şi obiectiv de care beneficiază anual peste 145.000 de elevi care promovează testele naţionale. Platforma de cloud Microsoft Azure a rezolvat toate problemele legate de performanță și capacitate, oferindu-ne timpul necesar pentru a ne concentra pe dezvoltarea unor rapoarte complexe care să satisfacă toate cerințele de informații venite dinspre elevi și părinți, respectiv dinspre Ministerul Educației", a declarat Florin Ilia, Vicepreşedinte SIVECO Romania.

Această distincție oferită proiectului ADLIC îi permite acestuia să concureze mai departe la nivel european, în cadrul competiției EuroCloud Europa, alături de câștigătorii naționali din țările membre ale rețelei EuroCloud.

"Calitatea şi diversitatea candidaturilor primite demonstrează dinamismul şi potenţialul pieţei româneşti de cloud computing. Ne bucurăm să reprezentăm România pentru prima oară în competiţia europeană a premiilor EuroCloud cu soluţii locale puternice şi implementări cloud de clasă mondială", a declarat Elena Zvarici, Preşedinte EuroCloud România.

Despre EuroCloud

Competitia premiilor EuroCloud este o competitie organizata pe doua nivele, national si european, care urmareste sa evidentieze performantele industriei nationale de cloud si business case-urile inovatoare pentru a promova un climat competitional si a creste vizibilitatea industriei de cloud computing la nivel european. Castigatorii premiilor EuroCloud Romania sunt astfel pre-calificati pentru a participa in competitia premiilor EuroCloud Europa, alaturi de castigatorii nationali din tarile membre ale retelei EuroCloud. Campionii europeni vor fi anuntati pe 15 octombrie 2013 in Luxemburg.

In acest an, pentru prima oara, Romania va participa la competitia premiilor EuroCloud Europa. Premiile EuroCloud Romania din acest an au fost disponibile in patru categorii: Cea mai buna oferta de cloud - Iaas, Saas, Paas, Cel mai bun startup de cloud, Cel mai bun proiect de cloud - sectorul privat si Cel mai bun proiect de cloud - sectorul public.