Proiectul de eLearning implementat în Kazahstan de Centrul Naţional de Informatizare în parteneriat cu SIVECO Romania - Finalist la European IT Software Excellence Awards | SIVECO Romania

Proiectul de eLearning implementat în Kazahstan de Centrul Naţional de Informatizare în parteneriat cu SIVECO Romania - Finalist la European IT & Software Excellence Awards

Vineri, Februarie 22, 2013
Peste 4.200 de resurse digitale educaţionale au fost implementate în 537 de centre de învăţământ din Kazakhstan, pentru 27 de discipline şcolare şi vocaţionale

Soluţia de conţinut digital educaţional dezvoltată în cadrul proiectului de eLearning din Kazakhstan a adus celor doi parteneri - Centrul Naţional de Informatizare din Kazakhstan (CNI) şi SIVECO Romania titlul de Finalişti în cadrul competiţiei internaţionale European IT & Software Excellence Awards 2013, la categoria celor mai bune soluţii dedicate sectorului public.

"Suntem mândri că acest proiect dezvoltat pe parcursul unui an, cu scopul de a susţine programul guvernamental de dezvoltare a învăţământului din Kazakhstan, primeşte deja recunoaşteri la nivel internaţional şi suntem convinşi că nu va mai trece mult până va reprezenta un exemplu de bune practici şi pentru alte ţări din regiune. Până în 2015, elevii şi profesorii din peste 50% din şcoli vor beneficia de soluţia de conţinut digital dezvoltată de companiile CNI şi SIVECO Romania. Aceasta realizează o schimbare de paradigmă în abordarea procesului de predare şi învăţare, pe baza căreia se va asigura tranziţia învăţământului kazakh de la forma sa tradiţională la un sistem educaţional informatizat", a declarat Nurgaliyeva Gul Kumashevna, Preşedinte Centrul Naţional de Informatizare, Kazakhstan.

Soluţia dezvoltată de CNI şi SIVECO Romania a primit aprecierea juriului pentru valoarea ei pedagogică şi nivelul crescut de interactivitate a utilizatorilor cu elementele multimedia din lecţiile virtuale, precum şi cu elementele de evaluare a cunoştinţelor dobândite. Proiectul a fost apreciat de asemenea şi pentru amploarea sa, soluţia de eLearning urmând a fi implementată în peste 90% din şcolile din Kazahstan până în anul 2020, conform strategiei de educaţie din Kazakhstan.

Peste 4.200 de resurse multimedia interactive în limba rusă şi kazahă au fost implementate în 537 de centre de învăţământ din Kazakhstan, pentru 8 materii şcolare, precum matematică, algebră, geometrie, fizică şi 19 materii vocaţionale.

"Suntem foarte încântaţi că eforturile noastre comune au fost apreciate la cel mai înalt nivel, reconfirmând statutul nostru de lideri internaţionali ca furnizori de soluţii pentru educaţie. Proiectul din Kazakhstan este un proiect foarte drag nouă, la care am lucrat foarte intens si care a beneficiat de expertiza a numeroase cadre didactice din sistemul educaţional kazah", a declarat Radu Jugureanu, eContent Manager, SIVECO Romania.

Soluţia IT implementată de SIVECO şi CNI a avut ca scop creşterea eficienţei materialelor educaţionale şi a interacţiunii elev – profesor, prin dezvoltarea şi implementarea de conţinut digital interactiv pentru elevi din şcoli gimnaziale, licee şi şcoli profesionale. 

Despre Centrul Naţional de Informatizare
CNI a fost înfiinţată sub forma unei organizaţii subordonate Ministerului Educaţiei şi Ştiinţei din Republica Kazahstan, cu scopul realizării politicilor guvernamentale în domeniul informatizării educaţiei. În urma restructurării instituţiei, care a avut loc în 2007, a devenit parte a trustului ştinţiifico-tehnologic Parasat S.A.

Obiectivul principal actual al CNI este asigurarea din punct de vedere ştiinţifico-pedagogic a tranziţiei sistemului educaţional din Kazakhstan către o nouă paradigmă educaţională, precum interacţiunea info-comunicaţională a participanţilor la procesul de educaţie.

Activitatea de bază a CNI constă în dezvoltarea de conţinut digital educaţional inovator: manuale electronice, simulatoare virtuale pentru şcoli vocaţionale, lucrări electronice de laborator, lucrări ştiinţifice şi de cercetare pentru studenţi.