Export de inteligenţă românească în Comunitatea Statelor Independente | SIVECO Romania

Export de inteligenţă românească în Comunitatea Statelor Independente

Miercuri, Noiembrie 7, 2012
SIVECO Romania este partener în „Programul Naţional pentru Educaţie în Kazakhstan”, alături de companii de software din Marea Britanie, Polonia şi Kazakhstan

Soluţia de eLearning dezvoltată de SIVECO Romania este utilizată acum şi de elevii şi profesorii din Kazakhstan. Peste 4.200 de resurse multimedia interactive în limba rusă şi kazahă au fost implementate în peste 530 de şcoli din Kazakhstan, acoperind 23 de materii, printre care matematică, algebră, geometrie, dar şi materii vocaţionale.

Principalul partener al SIVECO Romania în cadrul proiectului este CNI - Centrul Național de Informatizare al Republicii Kazakhstan. Cu prilejul finalizării primei etape din proiect, o delegaţie a CNI a vizitat recent sediul SIVECO Romania şi a apreciat că rezultatele bune obţinute se datorează în principal colaborării excelente dintre cele două instituţii.

"Proiectul de implementare a soluţiei de conţinut digital pentru gimnazii, licee şi şcoli profesionale va fi extins, astfel încât să acopere până în 2015 50% din şcolile din Kazakhstan.", a declarat Yelena Artykbayeva, Directorul departamentului de conţinut educaţional digital pentru gimnaziu şi liceu în cadrul Centrului Naţional de Informatizare, Kazakhstan.

Timp de 7 luni, experţii SIVECO au lucrat în Almaty pentru implementarea celor 4.200 de lecţii interactive în limbile rusă și kazahă, beneficiind de expertiza a peste 90 de cadre didactice din sistemul educaţional kazah.

"Ne bucură parteneriatul puternic pe care îl avem cu beneficiarii noştri din Kazakhstan şi faptul că vom continua dezvoltarea proiectului la această scară. Este o nouă confirmare a pozitiei noastre de lider internaţional ca furnizor de soluţii pentru educaţie” , a declarat Florin Ilia, Vicepreşedinte SIVECO Romania.

Proiectul „Programul Naţional pentru Educaţie în Kazakhstan” este o iniţiativă a Ministerului Educaţiei din Kazakhstan, care are ca scop modernizarea sistemului educaţional din Kazakhstan prin informatizarea a peste 50% din şcoli până în anul 2015. În cadrul acestui proiect, SIVECO Romania face parte dintr-un consorţiu internaţional de companii de software, care a implementat cu succes soluţia de conţinut educaţional digital în perioada martie – octombrie 2012.

Delegaţia kazahă a participat în perioada 2-3 noiembrie la Conferinţa Internaţională de Învăţământ Virtual (International Conference on Virtual Learning – ICVL, www.icvl.eu), organizată la Braşov de către Universitatea din Bucureşti în parteneriat cu SIVECO Romania. Anul acesta, concomitent, a avut loc şi cea de-a X-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Învăţământ Virtual.

Participarea la sesiunile de lucru ale conferinţei, precum şi vizitele planificate în şcoli au probat pentru oficialii din Kazakhstan dimensiunea iniţiativelor şi proiectelor derulate de SIVECO Romania în domeniul eLearning.