Clasamentul primului concurs în proiectul FormREF | SIVECO Romania

Clasamentul primului concurs în proiectul FormREF

Vineri, Martie 1, 2013

Titlul proiectului: POSDRU/87/1.3/S/62536 – “Formarea continuă a profesorilor de Limba română, engleză şi franceză, în societatea cunoaşterii”
Beneficiar: Inspectoratul Școlar Județean Brăila

Brăila, 01 martie 2013

Clasamentul primului concurs în proiectul FormREF

Inspectoratul Școlar Județean Brăila, în calitate de Beneficiar al proiectului FormREF - ”Formarea continuă a profesorilor de limbă română, engleză și franceză în societatea cunoașterii”, anunță publicarea clasamentului concursurului de proiecte didactice aplicate, organizat pentru cursanții primei serii de formare în cadrul programelor de formare profesională continuă oferite prin proiect.

La acest concurs s-au înscris 27 de cadre didactice care au finalizat programele de formare profesională continuă, din care doar 22 de cadre didactice au depus aplicațiile didactice integral, fiind evaluate de către comisa de evaluare desemnată.

Clasamentul actual al concursului poate fi vizualizat aici.

Participanții au la dispoziție fișele de evaluare a proiectelor proprii, pentru consultare individuală, și 2 zile pentru transmiterea unei solicitări de reevaluare, prin intermediul portalului, în cazul în care se dorește. Comisia de evaluare va desemna câștigătorii în 5 zile de la încheierea termenului pentru transmiterea solicitărilor, respectiv în data de 08 martie 2013. Se vor acorda 12 premii în bani, după cum urmează: două (2) premii I în valoare de 2000 lei, patru (4) premii II în valoare de 1200 lei, șase (6) premii III în valoare de 600 lei.

Conform clasamentului actual, cele mai bune proiecte didactice au fost realizate de profesori din județele Ilfov și Vrancea, iar numărul cel mai mare de proiecte care au ajuns în clasament revine județului Vrancea, urmat de județul Constanța, municipiul București și județul Brăila.

Concursul destinat cadrelor didactice care au finalizat cursurile de formare în prima serie s-a desfășurat în perioada 12 noiembrie 2012 – 30 decembrie 2012 și a constat în transmiterea celor două produse (unul teoretic și unul multimedia) care să demonstreze dezvoltarea și aplicarea la clasă a unui proiect didactic.

Scopul concursului a fost motivarea cadrelor didactice participante la programul de formare în a aplica la clasă conceptele pe care se bazează programul de formare dezvoltat în proiect, respectiv: Abilitare pe curriculum și Dezvoltare profesională continuă pe componenta instruirii diferențiate a elevilor. Totodată, concursul contribuie la atingerea obiectivului general al proiectului, în special la dezvoltarea competențelor cadrelor didactice și dezvoltarea profesională continuă pe componenta instruirii diferențiate a elevilor.

Proiectul ”Formarea continuă a profesorilor de limbă română, engleză și franceză în societatea cunoașterii” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și este implementat de Inspectoratul Școlar Județean Brăila, în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, SIVECO Romania și TEHNE - Centrul pentru Dezvoltare şi Inovare în Educaţie.

Pentru mai multe detalii despre proiect, vă rugăm să vizitați www.formref.ro.