Formarea profesională a specialiştilor SPO upgradată prin intermediul platformei E-learning | SIVECO Romania

Luni, Iunie 29, 2015

Proiect cofinanţat din Fondul Social European
Prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Investeşte în oameni!

Vaslui, 29 iunie 2015

COMUNICAT DE PRESĂ

A.J.O.F.M. Vaslui implementează proiectul "CompEtent - dezvoltarea competenţelor angajaţilor SPO pentru creşterea Calităţii şi Eficienţei serviciilor furnizate", ID 130703 al cărui obiectiv general este creşterea capacităţii personalului propriu de a planifica proiecte de dezvoltare a SPO şi de a furniza beneficiarilor servicii de calitate şi eficiente, necesare satisfacerii cerinţelor tot mai complexe ale pieţei muncii.

Proiectul se află în a optsprezecea lună de implementare, moment în care se realizează un bilanţ al rezultatelor pe care beneficiarul împreună cu partenerii şi le-au asumat.

Realizarea şi dezvoltarea platformei e-learning a fost unul dintre obiectivele propuse. Acest sistem complex, care permite învăţarea de la distanţă, îmbinând metodele tradiţionale cu cele tehnologice, este considerat un model modern de învăţare. Platforma permite specialiştilor SPO să o acceseze de oriunde şi în orice moment, de a dispunde de timpul şi de spaţiul propriu şi de a-şi adapta ritmul de învăţare în funcţie de necesităţile fiecăruia.

Modul de structurare dar şi design-ul platformei permit o interacţiune nu numai între formatori şi cei cursaţi, ci şi între specialiştii SPO, permiţându-le acestora să schimbe opinii, păreri şi chiar să găsească soluţii la probleme comune ce ţin de specificul domeniului de activitate. Deasemenea, platforma e-learning a fost realizată în aşa fel încât să permită formatorilor să utilize metode de evaluare şi urmărire a procesului de studiu (locaţia de unde a fost accesată, persoana care a accesat, timpul de alocare studiului, numărul de accesări). Există şi alte metode de evaluare intermediate de platforma e-learning, printre care testele de autoevaluare.

Pe parcursul implementării proiectului, platforma a fost utilizată de cei 160 de specialişti ai Serviciului Public de Ocupare (SPO), recrutaţi în grupul ţintă. Aceştia au participat la programele de formare profesională, beneficiind, în acelaşi timp, şi de o pregătire suplimentară prin intermediul platformei e-learning.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 "Investeşte în oameni!", Axa prioritară 4 "Modernizarea Serviciului Public de Ocupare", Domeniul major de intervenţie 4.2 "Formarea personalului propriu al SPO", solicitant Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui, în parteneriat cu A.J.O.F.M. Botoşani, A.J.O.F.M. Timiş, A.J.O.F.M. Argeş, A.J.O.F.M. Bacău, A.J.O.F.M. Buzău, A.J.O.F.M. Tulcea, A.J.O.F.M. Vrancea, Asociaţia Aproape de Tine – Iaşi, Asociaţia Comunitară de Unitate şi Mediere şi SIVECO România SA.

Pentru alte informaţii privind stadiul implementării proiectului, puteţi accesa pagina web www.proiectcompetent.ro.

Vasiliu Genoveva – expert comunicare şi promovare
Asociaţia Comunitară de Unitate şi Mediere Vaslui