A fost decernat Marele Premiu .Campion 2008 | SIVECO Romania

A fost decernat Marele Premiu .Campion 2008

Marţi, Mai 13, 2008

Peste 50 de elevi pasionati de informatica si profesorii lor coordonatori s-au reunit la sfarsitul saptamanii trecute la Bran in cadrul finalei competitiei .campion 2008.  

Proiectul .campion desfasurat sub auspiciile Centrului de Excelenta SIVECO – initiat de SIVECO Romania in colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, este un program de pregatire de performanta in informatica, sustinut de profesori de prestigiu. Competitia  finantata de SIVECO Romania a fost initiata si este coordonata de Emanuela Cerchez si Marinel Serban, profesori la Liceul de Informatica “Grigore Moisil” Iasi. 

Dezvoltarea programului .campion porneste de la ideea ca tehnologia informației este viabila, aplicabila si cu rezultate concrete in modernizarea societatii romanesti.

Initiativa de a organiza aceasta competitie ce se adreseaza elevilor din invatamantul pre-universitar, se inscrie in strategia SIVECO Romania de a contribui la dezvoltarea potentialului acestor tineri valorosi pentru obtinerea de viitoare performante in informatica. 

Echipa de organizatori a fost in permanenta sprijinta de castigatorii editiilor anterioare ale concursului .campion, de premianti ai Olimpiadelor Nationale si Internationale, care au oferit o pregatire continua celor peste 1500 de participanti la rundele online ale competitiei.  

3 elevi au inregistrat punctajul maxim de 300 de puncte dar, conform regulamentului, Marele Premiu .campion 2008 a revenit celui mai tanar dintre ei: Cezar Mocan de la Colegiul National “Emil Racovita” din Cluj

Pe prima treapta a podiumului au urcat:

  • Vlad Tataranu -Liceul International de Informatica, Bucuresti, grupa mica;
  • Bogdan Tataroiu -Liceul International de Informatica, Bucuresti, grupa mijlocie;
  • Victor Rusu -Liceul International de Informatica, Bucuresti, grupa mare.

Premiul doi a revenit elevilor:

  • Alexandru Cazacu -Colegiul National “Fratii Buzesti”, Craiova, grupa mica;
  • Bogdan Casu -Colegiul National “Unirea”, Focsani, grupa mijlocie
  • Cosmin Gheorghe  -Liceul International de Informatica, Bucuresti, grupa mare.

Ocupantii locului trei au fost:

  • Victor Ionescu -Colegiul National “I.L.Caragiale”, Ploiesti, grupa mica,
  • Mihai Bivol -Colegiul National “Dinicu Golescu”, Campulung, grupa mijlocie
  • Stefan Filip, Colegiul National de Informatica “Tudor Vianu” Bucuresti, grupa mare.

Numarul mare de elevi care au obtinut peste 200 de puncte in concurs, i-a determinat pe organizatori sa acorde si 7 premii speciale.

O impresie deosebita au facut concurentii de la grupa mica care au dat dovada de o motivatie si un spirit competitional remarcabil, obtinand punctaje foarte mari, desi gradul de dificultate al subiectelor propuse a fost ridicat.

Premiantii au primit din partea SIVECO Romania produse multimedia.

Am mare incredere in acesti tineri participanti si ii recunosc in ei pe viitorii creatori de tehnologii revolutionare.

Ii felicit pe castigatori si sunt convins ca vom mai auzi de multi dintre actualii participanti la finala .campion in rolul de viitori creatori si promotori de noi tehnologii. Ii provoc sa nu se concentreze doar pe componenta de programare.

La ora actuala, tehnologia este omniprezenta – in arta, medicina, arhitectura, etc.

Concursul .campion reprezinta o sansa extraordinara pe care tinerii o pot valorifica, aceea ca prin obtinerea de performanta in informatica sa devina capabili de a se adapta viitoarelor schimbari de pe piata muncii fiind cu siguranta pregatiti sa utilizeze cu succes tehnologii care la ora actuala nu exista”, a declarat Radu Jugureanu, AeL eContent Department Manager in cadrul SIVECO Romania.