Gala Premiilor e-Health şi întâlnirea cu viitorul sănătăţii | SIVECO Romania

Gala Premiilor e-Health şi întâlnirea cu viitorul sănătăţii

Vineri, Iunie 3, 2011

SIVECO Romania a sprijinit, ca Silver Partner, cea de-a VI-a ediţie a Congresului Galei Premiilor e-Health

Bucureşti, 3 iunie 2011 - Destinat decernării premiilor de excelenţă în domeniul e-Health pentru anul 2010, evenimentul i-a adunat în jurul său pe toţi cei preocupaţi, interesaţi şi implicaţi în proiecte de informatizare a domeniului sănătăţii.

Gala Premiilor e-Health a devenit mai mult decât un prilej al onorării celor care au performat în efortul de informatizare a serviciilor de sănătate. An de an, evenimentul a făcut posibilă întâlnirea cu pionerii acestui domeniu. De aceea, şi în 2011, SIVECO Romania a considerat că este absolut esenţială atât susţinerea acestui eveniment de recunoaştere a performanţelor din domeniu, cât şi prilejuirea întâlnirii cu cei care au făcut posibil progresul în interioriul proiectelor e-Health.

În cadrul ediţiei din acest an, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a primit premiul de excelenţă pentru proiectul versiunii centralizate a Sistemului Informatic Unic Integrat, dezvoltat în parteneriat cu SIVECO Romania. Premiul acordat a recunoscut promovarea şi implementarea unor politici coerente şi eficiente, în scopul creşterii calităţii şi siguranţei îngrijirilor medicale. De asemenea, în cadrul evenimentului, un alt proiect în care este implicată şi SIVECO Romania a primit premiul de excelenţă. Este vorba despre Spitalul de Obstretică Ginecologie Ploieşti, care a fost premiat pentru creşterea eficienţei serviciilor medicale prin implementarea de soluţii de e-sănătate.

Traian Ionescu, consilier al preşedintelui SIVECO Romania a subliniat avantajele şi dezavantajele existenţei unui sistem de sănătate informatizat. "Un astfel de sistem poate fi dificil de implementat, mai ales dacă sunt implicate spitale cu sistem informatic diferit. Acest tip de sistem poate fi expus unor riscuri de tipul unui răspuns întârziat al sistemului, dat fiind faptul că este vorba despre un sistem atât de complex", a declarat Traian Ionescu.

Pentru SIVECO Romania, susţinerea acestui eveniment a reprezentat ocazia de a evidenţia încă o dată necesitatea implementării proiectelor de tip e-Health, precum cel al versiunii centralizate a Sistemului Informatic Unic Integrat, dezvoltat pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. În contextul unui eveniment de acest fel, SIVECO Romania a sprijinit efortul de de conştientizare a nevoii de implementare a acelor proiecte, precum cele de tip e-Health, esenţiale pentru modernizarea oricărei societăţi.

"Este o mare bucurie să primeşti premii. Dar o bucurie cel puţin la fel de mare este să constaţi că proiectele pe care le dezvolţi aduc performanţe şi premii beneficiarilor. Suntem convinşi de faptul că o societate performantă - dezvoltată pe baza unor politici atente faţă de nevoile membrilor săi şi preocupată de buna administrare a resurselor financiare de care dispune - are nevoie de astfel de proiecte precum cele din zona e-Health, e-Learning sau e-Agriculture. Sistemele informatice dezvoltate de compania noastră garantează atingerea excelenţei", a declarat Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO Romania.