Generarea automată a orarului şcolar - la un clik distanţă | SIVECO Romania

Generarea automată a orarului şcolar - la un clik distanţă

Joi, Septembrie 11, 2008

aSc Orare este o aplicaţie intuitivă şi extrem de uşor de utilizat, ce oferă un instrument eficient pentru reducerea timpului pe care îl presupunea până acum, crearea unui orar clasic.

Informaţiile referitoare la materiile şcolare, clase, profesori, etc. devin acum accesibile, uşor de urmărit şi de modificat.

Programul de generare automată a orarului aSc este integrat cu platforma AeL disponibilă în toate laboratoarele dotate în cadrul Programului SEI.

Pentru a putea utiliza generatorul de orar este necesar ca datele din ASM (AeL School Manager) referitoare la elevi, profesori, săli de clase să fie complete deoarece acestea sunt preluate automat de aplicaţia aSc Orare.

Grafica atractivă şi meniul intuitiv care poate fi accesat extrem de usor, fără a necesita cunoştinţe avansate de utilizare a calculatorului, permit ulterior actualizări ale disciplinelor de studiu, sălilor de clasă, profesorilor, intervalului orar pe zile, etc.

Datorită faptului că datele sunt preluate automat din ASM, programul de generare a orarelor este util atât şcolilor mici cât şi celor cu sute şi chiar mii de elevi şi profesori permiţând o gestionare şi organizare eficientă a unităţilor de învăţământ.

Cu ajutorul aSc Orare, generarea automată a orarului şcolar devine astfel o activitate accesibilă şi necomplicată indiferent de gradul de complexitate al unităţii de învăţământ.

Aplicatia poate fi utilizată de toate şcolile care au fost incluse în programul SEI – Sistem Educaţional Informatizat.

Înregistrarea aplicaţiei aSc Orare este gratuită şi se realizează foarte uşor. Reprezentanţii şcolii trebuie să trimită un e-mail la adresa ael@portal.edu.ro, cu subiectul “cod orar”, în care să specifice numele unităţii şcolare, localitatea şi judeţul.

Reprezentanţii unităţilor de învăţământ pot beneficia de suport tehnic în utilizarea aplicaţiei, din partea specialiştilor din cadrul SIVECO Romania pe care îi pot contacta telefonic (TELVERDE: 0800 410 444, gratuit din reţelele ROMTELECOM şi RDS) sau prin intermediul forumului http://forum.edu.ro/.

Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor a fost realizat şi un ghid ce cuprinde informaţii detaliate referitoare la instalarea şi preluarea datelor. Ghidul este disponibil la adresa: http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=51714.