Soluţiile de eLearning dezvoltate de SIVECO sprijină strategia de modernizare a sistemului educaţional din Emiratele Arabe Unite

Soluţiile de eLearning dezvoltate de SIVECO Romania sprijină strategia de modernizare a sistemului educaţional din Emiratele Arabe Unite

Miercuri, Martie 13, 2013

Între 5-7 martie, specialiştii SIVECO au participat la GESS Dubai, cel mai important eveniment educaţional din Orientul Mijlociu

În perioada 5 – 7 martie 2013, SIVECO Romania a prezentat soluţiile sale de eLearning dedicate celor mai moderne şi inovatoare tehnici folosite în procesul de învăţare la clasă, în cadrul celei mai importante expoziţii educaţionale din Orientul Mijlociu - GESS Dubai (Gulf Educational Supplies & Solutions). Târgul s-a desfăşurat sub înaltul patronaj al Şeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Vicepreşedinte, Prim-Ministru şi conducător al Dubaiului. 

GESS Dubai 2013

În paralel, a avut loc cea de-a şasea ediţie a Forumului Global Educaţional, desfăşurat sub titlul “Smart Learning and Technological Advances in Education” şi care a atras participanţi de top la nivel internaţional, reprezentând şefi de state, miniştri de educaţie şi leaderi în domeniul educaţional.

În acest context, SIVECO Romania a prezentat la standul său ultimele inovaţii în materie de tehnologie a educaţiei: lecţii pentru tablete şi aplicaţii interactive care folosesc tehnologia Augmented Reality, precum şi aplicaţii educaţionale interactive dezvoltate pentru dispozitive multi-touch.

Acestea au fost testate de vizitatorii expoziţiei şi apreciate în mod deosebit de Ministerul Educaţiei din Emiratele Arabe Unite pentru gradul lor ridicat de inovaţie şi interactivitate, care le plasează în randul tipurilor de resurse educaţionale utilizate în școlile emirateze.

“Suntem mândri că Ministerul Educaţiei din Emiratele Arabe Unite a ales SIVECO Romania drept principalul furnizor de conţinut digital în cadrul strategiei sale pe termen lung, care vizează modernizarea sistemului educaţional, în vederea creşterii competitivităţii statului pe plan mondial. Soluţiile noastre au fost implementate cu succes până în prezent în şcolile emirateze şi constau în dezvoltarea şi implementarea a peste 7.000 de resurse educaţionale interactive pentru matematică, ştiinţe, limba arabă şi studii emirateze, reunite în cea mai extinsă bibliotecă de conţinut digital educaţional în limba arabă din lume”, a declarat Alexandru Coşbuc, Vicepreşedinte Adjunct Vânzări Internaţionale, SIVECO Romania.

La GESS Dubai participă cei mai importanţi furnizori de resurse educaţionale şi tehnologia educaţiei din peste 30 de ţări, înalţi oficiali ai Ministerelor Educaţiei din zona Golfului, specialişti din educaţie precum şi profesori şi elevi, atraşi de inovaţiile prezentate.

SIVECO Romania este o prezenţă permanentă în zona Golfului, implementând cu succes proiecte naţionale de modernizare a sistemului educaţional în Emiratele Arabe Unite, Bahrein, Oman şi Kuweit, precum şi în ţări din Europa, Nordul Africii şi regiunea CIS.