Soluțiile eLearning SIVECO prezente la GESS Dubai

Soluțiile eLearning SIVECO prezente și în acest an la cea mai mare expoziţie educaţională din Golful Persic

Joi, Martie 13, 2014

La începutul lunii martie, specialiștii români de la SIVECO au participat la GESS Dubai, alături de cei mai mari furnizori de soluţii educaţionale din lume 

În perioada 4-6 martie 2014, SIVECO Romania a participat la cea de-a şaptea ediţie a celui mai important eveniment educaţional din zona Golfului, GESS Educational Supplies and Solutions - Dubai, dedicat promovării noilor tehnologii din educaţie şi interacţiunii între principalii funizori de soluţii educaţionale din întreaga lume. Expoziţia educaţională a avut 300 de expozanţi şi 6000 de specialişti în educaţie. Au fost prezenți în premieră și experții în software educațional din Statelor Unite şi Finlanda, cotate ca ţările cu cele mai dezvoltate sisteme educaţionale din lume.

SIVECO Romania, lider regional al pieței de software, a prezentat la stand ultimele inovaţii în materie de tehnologie în educaţie: aplicaţii pentru sisteme de tip Multitouch- Istoria Aviaţiei în limba arabă şi Energii Regenerabile în limba engleză, aplicaţii pentru tehnologia Augmented Reality precum şi conţinut multimedia interactiv destinat să ruleze pe orice tip de platformă, dezvoltat în cadrul proiectelor pe care compania le-a desfăşurat în Emiratele Arabe Unite.

Aplicaţiile realizate pentru tehnologiile de tip Multitouch şi Augmented Reality sprijină colaborarea între elevi şi profesori, angajează elevii în activităţi de grup, îi motivează să experimenteze, făcând trecerea de la învăţarea bazată pe memorare la cea bazată pe descoperire şi construire a cunoaşterii.

Vizitatorii expozitiei au fost încântaţi să testeze aceste aplicaţii, apreciindu-le pentru gradul ridicat de inovaţie şi interactivitate.

În paralel, pe o perioadă de trei zile, echipa SIVECO a organizat workshop-ul "Smart Learning Tools for Smart People" dedicat profesorilor şi elevilor din Emiratele Arabe Unite.

"Suntem mândri că SIVECO Romania este principalul furnizor de conţinut al Ministerului Educaţiei din Emiratele Arabe Unite şi astfel contribuie la modernizarea sistemului educaţional national", a declarat Alexandru Coşbuc, Vicepreşedinte Adjunct Vânzări Internaţionale, SIVECO Romania.

În cadrul workshop-ului, echipa a prezentat rezultatele obtinute până în prezent în cadrul proiectului precum şi o aplicaţie de administrare a bibliotecii virtuale – Electronic Library Management Application (ELMA) – un instrument cu care se poate naviga prin conţinutul digital pe structura CLASA-MATERIE-CAPITOL-SUBCAPITOL, permiţând generarea de cataloage de content.

Punctul de atracţie al workshop-ului a fost reprezentat de simulările în care profesorii şi elevii au experimentat cu entuziasm utilizarea tabletelor într-un cadru colaborativ şi interactiv de învăţare. Workshop-ul a demonstrat că utilizarea noilor tehnologii şi aplicaţii plasează elevul în centrul experienţei de învăţare, furnizându-i instrumentele necesare în construirea propriei sale cunoaşteri, în timp ce profesorul devine un facilitator al acestei experienţe.

Entuziasmul şi implicarea participanţilor la acest eveniment confirmă că zona Golfului găzduieşte o comunitate cu un un apetit din ce în ce mai mare pentru produse şi tehnologii de ultimă generaţie în domeniul educaţiei.

SIVECO Romania este o prezenţă permanentă în zona Golfului, implementând cu succes proiecte naţionale de modernizare a sistemului educaţional în Emiratele Arabe Unite, Bahrein, Oman şi Kuweit, precum şi în ţări din Europa, Nordul Africii şi regiunea CIS.