"Green Business Index", primul top al companiilor verzi din România, acordă "Coroniţa verde" unei companii de software | SIVECO Romania

"Green Business Index", primul top al companiilor verzi din România, acordă "Coroniţa verde" unei companii de software

Vineri, Iulie 9, 2010

SIVECO Romania a fost desemnată câştigătoarea Green Business Index, primind premii de excelenţă şi la categoriile "transport" şi "achiziţii verzi"

Bucureşti, 9 iulie 2010 - SIVECO Romania a fost desemnată câştigătoarea Green Business Index (GBI), primul top al companiilor verzi din România, realizat de Asociaţia Green Revolution în parteneriat cu Ministerul Mediului (www.greenrevolution.ro).

Premiile au fost acordate în cadrul Galei GBI, un eveniment "carbon free" desfăşurat în Parcul Herăstrău.

Câştigătorul primei ediţii a GBI a fost SIVECO Romania, liderul caselor româneşti de software şi un important jucător regional şi internaţional în eBusiness, Document Management, Business Intelligence, eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms. Compania realizează proiectele informatice complexe, de mare anvergură în România, ţări UE, ţări din Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul CIS.

Prima ediție a GBI a înregistrat circa 180 de companii participante, iar clasamentul final a fost realizat de o echipă de analiști de mediu independenți.

Evaluarea s-a realizat în baza unui chestionar standardizat, structurat pe şapte domenii: dezvoltarea sustenabilă, impactul asupra mediului, utilizarea resurselor în cadrul companiei, starea cladirilor companiilor, managementul deşeurilor, transportul şi achiziţiile verzi.

În cadrul Galei GBI au fost acordate şapte premii I pentru cele şapte categorii de evaluare, marele premiu GBI, precum şi premii de excelenţă pentru cele mai importante investiţii şi proiecte de mediu.

În urma evaluării, juriul competiţiei a considerat că SIVECO Romania probează respectarea tuturor aspectelor legate de protecţia mediului, excelând în domeniul transporturilor şi achiziţiilor verzi, categorii GBI la care a ieşit, de asemenea, pe prima poziţie.

"În afară de acţiunile intreprinse la nivel de companie, care includ activităţi specifice privind protejarea mediului prin gestionarea deşeurilor şi raţionalizarea consumurilor resurse naturale sau încurajarea folosirii mijloacelor de transport alternative, SIVECO Romania dezvoltă soluţii informatice care ajută organizaţiile să-şi reducă şi eficientizeze utilizare resurselor. Astfel soluţia de management al documentelor SIVADOC reduce cu 30% consumul de hârtie, cu 45% timpul alocat gestionării documentelor şi cu 15% costul acestora", spune Irina Piti, Key Public Accounts Manager, SIVECO Romania.

Evenimentul Green Business Index este un prim pas către recunoaşterea publică a eforturilor depuse de companiile româneşti în domeniul protejării mediului şi a resurselor naturale şi care investesc în soluţii şi tehnologii curate.

"Compania noastră consideră că responsabilitatea faţă de aspectele sociale şi de mediu este un obiectiv la fel de important ca şi performanţa de afaceri. Din acest punct de vedere, iniţiativa Green Business Index este extrem de salutară, un imbold în plus pentru alinierea la standardele unei societăţi care îşi asumă cu seriozitate inclusiv responsabilităţile faţă de mediu", a declarat Anca Crahmaliuc, Marketing & Communication Manager, SIVECO Romania.