SIVECO isi consolideaza pozitia de lider al pietei locale de servicii IT

SIVECO își consolidează poziția de lider al pieței locale de servicii IT

Luni, Iulie 7, 2014

SIVECO este singura companie romanească prezentă în topul primilor 3 furnizori de servicii IT din România

Conform celui mai recent studiu publicat de International Data Corporation (IDC), SIVECO ocupă primul loc în topul companiilor româneşti integratoare de soluţii software (System Integration Market), cu o cotă de piaţă de 14,3%. Studiul IDC realizează cea mai completă radiografie a pieţei româneşti de servicii IT şi a poziţiei de piaţă a celor 99 de furnizori de servicii IT ce activează în România.

SIVECO, furnizor exclusiv de software şi servicii asociate, este singura companie românească ce se menţine de peste 10 ani în primele poziţii în topul IDC dedicat pieţei de servicii IT din România, un top dominat, în mod tradiţional, de integratorii de hardware. Astfel, compania îşi menţine şi anul acesta poziţia secundă în top 3 IDC pentru piaţa generală de servicii IT (IT Services Market), cu o cotă de piaţă de 6,4%, surclasând furnizori multinaţionali de sisteme şi servicii IT.

Expertiza acumulată de-a lungul anilor precum şi capacitatea de a răspunde pieţei într-o manieră dinamică şi flexibilă a facilitat în anul 2013 implementarea unor proiecte complexe, de anvergură naţională, asigurând companiei poziţia de lider local şi la categoria "Software Support and Instalation Foundation", cu o cotă de piaţă de 11,2%.

Demonstrând reale competenţe în implementarea unor proiecte de informatizare şi instruire în domeniul educaţional, SIVECO deţine o cotă semnificativă, de 10,5%, şi din piaţa de "IT Training and Education Foundation".

Conform IDC, piaţa românească de IT s-a maturizat, clienţii concentrându-se pe eficientizarea costurilor, optimizarea sistemelor, consolidare şi modernizare.

În anul 2013, SIVECO şi-a consolidat poziţia câştigată pe piaţa naţională şi internaţională, prin implementarea de proiecte strategice de mare complexitate şi anvergură precum şi prin acordarea unei atentii sporite inovării, cercetării şi dezvoltării.

Din aceasta perspectivă, compania şi-a îmbogăţit portofoliul cu soluţii ce utilizează tehnologii Cloud. Gama de produse SIVECO Project:Cloud include aplicaţii eficiente pentru instruirea personalului (AeL), gestiunea documentelor (SIVADOC) şi administrarea afacerilor (SIVECO Applications 2020).

Un produs de sucess al anului 2013 este şi aplicaţia SIVECO Business Analyzer, accesibilă de pe dispozitive mobile – un "consilier" personal al managerilor în activităţile de planificare, urmărire, control şi prognoză şi suport informaţional pentru adoptarea strategiilor de control al costurilor şi de identificare a surselor de creştere a profitului.

Anul trecut compania s-a concentrat pe extinderea activităţii pe pieţele externe, pe baza expertizei obţinute în derularea proiectelor naţionale de anvergură. Soluţiile de eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment şi eBusiness implementate de SIVECO Romania contribuie la îmbunătăţirea activităţilor organizaţiilor publice şi private. În prezent, portofoliul companiei cuprinde peste 1.500 de clienţi din 27 de ţări din Uniunea Europeană, Comunitatea Statelor Independente, Orientul Mijlociu şi Nordul Africii.

"Compania noastră este de peste 22 de ani unul dintre jucătorii cheie ai pieţei de software din România şi de peste un deceniu în primele poziţii din topul studiilor IDC. Ne propunem să rămânem în fruntea clasamentului, generând în acelaşi timp proiecte şi soluţii care răspund nevoilor societăţii informaţionale. Studiul IDC reprezintă un etalon în analiza mediului de afaceri şi evidenţiază foarte obiectiv şi structurat tendinţele şi clasamentul pieţei locale de IT. Astfel de studii ne ajută să ne orientăm business-ul în direcţia din care vine cererea", a declarat Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO Romania.