IM World 2016: polul tehnologiilor cloud | SIVECO Romania

IM World 2016: polul tehnologiilor cloud

Vineri, Octombrie 7, 2016

Participanţii au apreciat modalitatea inedită de instruire Cloud Learning, precum şi varietatea și calitatea cursurilor propuse

SIVECO a participat și anul acesta la IM World, cel mai mare eveniment de tehnologie din România, în perioada 5-6 octombrie, la Romexpo, pe scena Enterprise Solutions, cu serviciul de instruire a angajaţilor Cloud Learning.

Cu această ocazie, Viorel Jigman, Director în departamentul de eLearning SIVECO a prezentat provocările cu care se confruntă companiile pe zona de inducție, instruire și motivare a angajaților și avantajele instruirii de tipul „blended learning”. El a dat exemple concrete care arată modul în care instruirea mixtă, cuprinzând cursuri on-line urmate de cursuri în sală, facilitează transferul rapid de cunoștințe și perfecționarea angajaților într-un timp scurt, conducând la o reducere semnificativă a costurilor față de instruirea tradițională.

În abonamentele la serviciul Cloud Learning sunt incluse o serie de cursuri de interes cum ar fi: Prevenirea și Stingerea Incendiilor, Sănătate și securitate în muncă, Managementul Timpului, Noțiuni introductive de marketing, Lucrul eficient în echipă, Negociere, Securitate IT, HR – Recrutare și selecție.

Cu Cloud Learning, cursantul poate învăța online în ritmul propriu, poate să-și evalueze nivelul de cunoștințe acumulat cu ajutorul testelor, iar în sală, împreună cu trainerul, poate aprofunda elementele complexe cu ajutorul studiilor de caz și a scenariilor de tip role-play.

Prezentarea a fost interactivă, cei prezenți în sală având posibilitatea să afle detalii despre aspectele care îi interesau cel mai mult. De altfel, cele mai interesante întrebări au fost chiar premiate.

Iată câteva dintre întrebările cele mai frecvente puse de participanți şi respectiv răspunsurile oferite de Viorel Jigman:

Cât de important este un curs de inducție pentru angajați și cum poate fi adaptat la cultura organizațională?

Faza de inducție a noului angajat la locul de muncă are o importanță deosebită pe termen lung asupra ambelor părţi. Pe de o parte compania trebuie să transmită corect și coerent, valorile, strategia și scopul organizației, dar și rolul noului angajat în cadrul companiei. Pentru companiile cu un flux semnificativ de personal, costurile anuale cu inducția pot fi foarte mari și nu de puține ori, aceste organizații caută soluții alternative. De asemenea, pe termen lung angajatul, dacă nu se identifică cu respectiva cultură a organizației, poate fi demotivat și nu va performa în cadrul ei.

Ce suport este necesar să ofere organizația ce dorește să folosească o abordare de tip blended learning?

Succesul oricărui proiect ce presupune o schimbare în organizație necesită implicarea activă a organizației și este de dorit să existe o persoană dedicată. Beneficiile în acest caz, în comparație cu instruirea tradițională, sunt vizibile prin creșterea impactului instruirii și al reducerii costurilor suportate de organizație pe zona de instruire a angajaților.

Cum se face delimitarea între elementele incluse în cursul on-line și cursul la sală?

Fiecare curs la sala este atent pregătit împreună cu un trainer specializat și reprezintă o continuare a cursului din platforma Cloud Learning. Cursul on-line cuprinde un nivel de cunoștințe de bază pe care cursantul urmează să le acumuleze pe un anumit subiect. Astfel, în cadrul cursului la sală, se poate pune accentul pe zona de întrebări și răspunsuri, studii de caz și aplicarea practică a noțiunilor din curs.

Pentru mai multe informații despre platforma AeL sau pentru a intra în legătură cu un consultant AeL, vă rugăm să ne scrieți la adresa AeL.Cloud@siveco.ro.