Informare | SIVECO Romania

Informare

Vineri, Ianuarie 5, 2018

La sfărșitul anului trecut am primit din partea Consiliului Concurenței motivarea Deciziei Nr. 33/18.07.2017.

Referitor la aspectele care privesc SIVECO România, apreciem că atât decizia, cât şi sancţiunea aplicată sunt nefondate, nefiind susţinute de materialul probator de la dosar.

Considerăm că acuzaţiile la adresa SIVECO se bazează pe o aplicare greșită a dispozițiilor legale și pe o interpretare eronată a corpului probator administrat de Consiliul Concurenţei. Corpul probator invocat nu dovedeşte încălcarea de către compania noastră a vreunei prevederi legale în materie de concurenţă.

Reiterăm faptul că nu a existat nicio înţelegere neconcurenţială între societatea noastră şi altă firmă investigată.

De asemenea, apreciem că SIVECO a fost tratată discriminatoriu pe tot parcursul anchetei efectuate de Consiliul Concurenţei, în raport cu alte companii investigate în această speţă.

În consecință, SIVECO a recurs la toate mijloacele legale împotriva deciziei Consiliului Concurenţei, contestând atât decizia, cât şi actele conexe emise de către Consiliul Concurenţei în privinţa investigaţiei vizate de această decizie.

Suntem încrezători în obiectivitatea actului de justitie și în faptul că aceasta va face dreptate.

Menționăm că, pe durata derulării investigației, compania a pus la dispoziţia reprezentanţilor Consiliului Concurenţei toate informaţiile solicitate, precum şi date şi documente din care rezultă netemeinicia acuzaţiilor reţinute în decizie. Totodată, în ultimii 3 ani și jumătate, SIVECO a trecut printr-un proces complex de restructurare în cadrul căruia a implementat politici și proceduri care să asigure că activitatea societății respectă toate prevederile legale în vigoare, inclusiv a unui program de conformare cu legislația concurențială care a fost acceptat chiar de către Consiliul Concurenței în contextul acestei investigaţii.

SIVECO România oferă soluţii şi servicii apreciate de 1700 de clienţi de pe 4 continente, fiind principalul producător român de software industrial şi singura firmă de profil din ţara noastră care furnizează servicii informatice direct către organisme ale Comisiei Europene.