Informatizarea furnizorilor de utilitati aduce servicii mai bune cetatenilor | SIVECO Romania

Informatizarea furnizorilor de utilitati aduce servicii mai bune cetatenilor

Luni, Aprilie 21, 2008

In prezent, profitabilitatea companiilor din domeniul serviciilor este strans legata de adoptarea de sisteme informatice care permit accelerarea inovatiilor, cresterea vitezei de reactie la solicitarile clientilor si obtinerea unui control superior asupra proceselor interne ale furnizorilor.

Avand in vedere gradul de dezvoltare al sectorului romanesc de utilitati la acest moment, precum si aria mare de acoperire a  acestui tip de servicii, SIVECO Romania a conceput o suita de aplicatii software, care automatizeaza si standardizeaza principalele procese intalnite la nivelul organizarii acestui sector. Principalul avantaj al ofertei SIVECO Romania se concretizeaza intr-o componenta specifica, ce ocupa un rol central in eficientizarea activitatii furnizorilor de utilitati: solutia de Management al Facturarii de Utilitati.

Ne-am angajat in sustinerea informatizarii Utilitatilor de tip apa-canal, gaz, agent termic, energie electrica, salubrizare, reciclare etc., intrucat reprezinta, dupa opinia noastra, un imperativ major in contextul economic actual. Dezvoltarea serviciilor de Utilitati destinate populatiei si consumatorilor - persoane juridice a cunoscut un reviriment fara precedent, investitiile din aceasta zona fiind in acord cu tendintele si exigentele europene. Acesti furnizori folosesc, in prezent, tehnologii de exploatare moderne, ceea ce face indispensabila automatizarea operatiunilor specifice. In acest context, solutia care poate raspunde cerintelor specifice de eficientizare a sectorului Utilitatilor este cea de Management al Facturarii de Utilitati, implementata cu succes in cadrul a numeroase companii de referinta apartinand sectorului de utilitati”, afirma Vasile Neacsu, Utility Cluster Manager in cadrul SIVECO Romania.

Obiectivul central al componentei specializate pentru sectorul Utilitatilor consta in automatizarea activitatilor de evidenta a facturarii si incasarii pentru retele de beneficiari extinse, de multe ori, la scara intregii tari. Acoperind principalele functionalitati necesare in activitatea curenta a furnizorilor de Utilitati, aceasta contribuie la standardizarea procedurilor de lucru, consolidarea structurilor de date, conducand la cresterea increderii consumatorilor individuali in companiile furnizoare de astfel de servicii.

La solutia dedicata Managementului Facturarii de Utilitati se adauga si alte componente de baza ale Sistemului Informatic Integrat SIVECO Applications, de mare importanta pentru eficientizarea proceselor companiilor apartinand sectorului: Managementul Financiar-Contabil, Managementul Contabilitatii de Gestiune, Managementul Resurselor Umane, Managementul Salarizarii Personalului, Managementul Mijloacelor Fixe si al Obiectelor de Inventar,  Managementul Stocurilor si al Aprovizionarii, Managementul Mentenantei, Managementul Contractelor, precum si solutia proprie de Business Intelligence - SIVECO Business Analyzer.

Prin colaborarea cu SIVECO Romania, furnizorii de gaz, apa potabila, apa calda, agent termic, energie electrica, servicii de salubritate sau reciclare pot beneficia de instrumente informatice flexibile si configurabile in functie de cerintele particulare ale fiecarei categorii de beneficiari.

“Aplicatiile SIVECO Romania au fost proiectate respectand specificul fiecarui utilizator si etapele parcurse de acesta in activitatile proprii. Fiind vorba de un sector cu mare potential de absorbtie a produselor informatice, domeniul Utilitatilor reprezinta una din directiile de business in care SIVECO are deja referinte consistente, precum CET Brasov, Termoficare 2000 SA Pitesti, URBAN SA, CONGAZ SA,  Colterm SA Timisoara, Societatea Electrica Braila SA, ENET Focsani, TERMOSERV Mures SA, HIDROSERV Hateg etc. Interesul nostru se concentreaza, in prezent, pe dezvoltarea de noi functionalitati ale solutiilor deja configurate si, nu in ultimul rand, pe extinderea colaborarilor  si initierea de noi parteneriate cu companii reprezentative din aria Utilitatilor”, adauga Vasile Neacsu.