Informatizarea - o decizie strategica pentru eficientizarea Productiei | SIVECO Romania

Informatizarea - o decizie strategica pentru eficientizarea Productiei

Joi, Aprilie 10, 2008

Avand in vedere potentialul de dezvoltare al sectorului productiv, precum si interesul, la nivel macroeconomic, pentru accelerarea performantelor din acest sector, SIVECO Romania a proiectat o suita de aplicatii software, care automatizeaza principalele procese ce intervin in derularea activitatilor de productie.

In contextul patrunderii in Romania a unor mari producatori globali si in conditiile acutizarii concurentei dintre producatorii interni, tot mai multe companii cauta, in prezent, noi resurse de sustinere si crestere a afacerilor. Ca raspuns la aceasta stare de fapt, SIVECO Romania a pus la punct solutia sa ERP (Enterprise Resource Planning)  SIVECO Applications, a carei exploatare are implicatii benefice asupra activitatii si, implicit, a rezultatelor financiare ale companiilor din sectorul productiv.

Solutia de Management al Productiei, parte integranta a SIVECO Applications, vine in intampinarea cerintelor specifice ale operatorilor din aceasta arie de activitate, punandu-le la dispozitie un set de instrumente capabile sa revigoreze integral procesul de productie. Implementarea aplicatiei SIVECO face posibila atingerea principalelor obiective de business ale companiilor din sectorul productiv cum ar fi cresterea productivitatii, monitorizarea performantelor, controlul proceselor de productie sau cresterea securitatii informatiilor.

Implementarea de software specializat in cadrul companiilor producatoare inseamna, in primul rand, simplificarea fluxului operational si standardizarea proceselor. Exploatarea corecta a pachetului SIVECO Applications si indeosebi a solutiei dedicate de Management al Productiei garanteaza optimizarea procesului productiv, reducerea costurilor si cresterea profitului prin gestiunea informatizata a stocurilor, a planificarii, lansarii si urmaririi productiei, a soldurilor la clienti si la furnizori, a consumurilor si a veniturilor pe centre de profit etc. Prin intermediul instrumentelor informatice dezvoltate de SIVECO Romania, producatorii au posibilitatea sa-si aloce in mod optim resursele, in asa fel incat sa-si onoreze la termen comenzile si sa-si poata pastra preturile la un nivel competitiv.

“Folosind solutia de Management al Productiei, beneficiarii sai vor castiga gestiunea totala si eficienta a activitatilor de pregatire, programare, lansare, urmarire si control al proceselor de productie. In plus, alegand integrarea in pachetul SIVECO Applications, companiile din sectorul productiv  isi pot sincroniza activitatea financiar-contabila si bugetara cu gestiunea mijloacelor fixe si a obiectelor de inventar, pastrand totodata un control riguros privind situatia stocurilor, achizitiilor si  a costurilor. Controlul si imbunatatirea fluxului productiv se traduc, in final, in cresterea randamentului si imbunatatirea calitatii produselor finite”, declara Cristina Chirvasie, Manufacturing Solution Sales Manager in cadrul SIVECO Romania.

Firmele din diversele industrii ale sectorului productiv sunt interesate sa obtina o mai buna orientare in mediul de afaceri. Pentru realizarea acestui obiectiv, nume importante din economia romaneasca au ales sa implementeze solutia pentru Managementul Productiei, din cadrul SIVECO Applications. Fiind functionala atat in cadrul sistemului integrat, cat si independent, modulul de gestiune a Productiei permite definirea unui flux de procese transparent, usor de coordonat si urmarit, atat din punctul de vedere al alocarii si utilizarii resurselor, cat si al calitatii produsului final.

“Informatizarea companiilor din domeniul productiv reprezinta o necesitate pentru eficientizarea acestui sector de activitate de mare complexitate si, din acest motiv, o provocare pentru dezvoltatorii si integratorii de software. Suntem cu totii constienti ca progresul semnificativ in directia modernizarii acestui sector isi gaseste un fundament solid in tehnologia informatica si in softul inteligent. Din acest motiv, SIVECO Romania isi propune sa contribuie, prin functionalitatile complexe ale solutiilor sale, la modernizarea activitatilor din productia romaneasca, incurajand o abordare europeana si revigorata asupra modului de lucru in acest sector”, adauga  Cristina Chirvasie.