SIVECO România lansează INOVAGRIA, un soft performant dedicat fermierilor, cu o versiune GRATUITĂ care optimizează cererea unică de plată | SIVECO Romania

SIVECO România lansează INOVAGRIA, un soft performant dedicat fermierilor, cu o versiune GRATUITĂ care optimizează cererea unică de plată

Marţi, Noiembrie 1, 2016

Cu ajutorul ei, fermierii vor putea să calculeze valoarea estimată a subvențiilor și să depună corect cererile unice de plată la APIA

Departamentul eAgriculture din cadrul SIVECO România lansează INOVAGRIA, cea mai nouă soluție IT dedicată managementului performant al fermelor.

Aplicația permite fermierilor să gestioneze toate procesele din fermă și să evalueze performanța lor. Cu ajutorul aplicației dezvoltate de SIVECO, fermierii vor putea să calculeze valoarea estimată a subvențiilor și să obțină informațiile necesare privind depunerea corectă a cererilor unice de plată la APIA.

Noutatea aplicației constă în abordarea personalizată a problemelor întâmpinate de fermieri în activitatea acestora.

Aplicația a fost dezvoltată pornind de la discuțiile directe cu fermierii mari și mijlocii. SIVECO a transpus cerinţele lor într-un sistem care rezolvă cele mai dificile situații de business din activitatea agricolă prin:

  • Eficientizarea procesului de obținere a subvențiilor;
  • Administrarea contractelor de arendă;
  • Controlul mai bun asupra resurselor folosite în administrarea fermelor prin monitorizarea permanentă a proceselor desfășurate în cadrul fermelor.

INOVAGRIA este un proiect în care echipa noastră s-a implicat deplin pentru a putea oferi fermierilor o soluție pentru problemele de administrare a fermelor cu care se confruntă în prezent. Utilizând aplicația INOVAGRIA, fermierii au mai multă autonomie și siguranță în luarea deciziilor legate de achiziții și contracte. INOVAGRIA este un instrument flexibil, pe care dorim să îl facem cât mai accesibil pentru fermierii români. În acest sens, le punem la dispoziţie utilizarea gratuită a Simulatorului de subvenții pe site-ul INOVAGRIA (http://www.inovagria.ro)”, declară Gabriel Lospa, Director Departament eAgriculture SIVECO România.

Aplicația cuprinde următoarele componente: Subvenții, Terenuri Agricole, Contracte de arendă, Lucrări Agricole, Monitorizare GPS, Hărți, Mobile, Rotația Culturilor, Normative, Fertilizări, Silozuri.

În plus, ea poate fi adaptată în funcție de necesitățile specifice ale fiecărei ferme.

Prin implementarea acestei soluții de management al fermelor, procesele agricole sunt mai ușor de monitorizat și de gestionat, ceea ce conduce la performanțe ridicate ale activității agricole.

INOVAGRIA va fi prezentată publicului larg în cadrul târgului INDAGRA, care se desfășoară în perioada 2-6 noiembrie la Romexpo.

Fermierii pot discuta cu echipa care a dezvoltat-o în fiecare zi a târgului, în cadrul standului nr. 55 din Pavilionul C6.

Departamentul eAgriculture din cadrul SIVECO România are o vastă experiență în dezvoltarea și implementarea soluțiilor IT performante destinate sectorului agricol din România. Proiectele IT realizate de echipa eAgriculture de-a lungul timpului au dus la creșterea eficienței în gestionarea fondurilor europene pentru agricultura românească. Printre cele mai complexe proiecte ale echipei se numără consolidarea instituțională a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și a structurilor sale administrative prin implementarea sistemelor IT dedicate domeniului agricol.