Investitia in angajati paveaza drumul catre competitivitate globala | SIVECO Romania

Investitia in angajati paveaza drumul catre competitivitate globala

Vineri, Mai 23, 2008

Despre SIVECO Romania se stie ca este unul dintre cei mai buni angajatori de pe piata autohtona, cu o prezenta consolidata la cele mai importante targuri de job-uri din Romania, dar si in majoritatea clasamentelor de profil. Ce o deosebeste, insa, de restul companiilor, este valoarea celor peste 700 de oameni care lucreaza in SIVECO si investitiile care au loc anual pentru formarea profesionala a acestora. Conform strategiei de resurse umane a companiei, peste 80% din angajati participa anual la programe de training, indiferent de pozitia ocupata in ierarhia organizationala. 

Oamenii din SIVECO sunt cele mai valoroase active ale companiei. Pentru a sustine nevoile lor de dezvoltare, raspunzand in acelasi timp si nevoilor clientilor, perfectionarea angajatilor s-a transformat in SIVECO intr-un proces continuu, care incepe din prima clipa in care acestia intra in companie. 

Anual, managementul SIVECO aloca un procent important din buget pentru perfectionarea angajatilor. Sunt vizate toate posturile din organizatie si toate tipurile de training, de la cel tehnic, de programare sau administrare de date, la project management, MBA, financiar, resurse umane, pana la cursuri pentru dezvoltarea abilitatilor. Acestea din urma sunt asa numitele cursuri de „soft-skills” - abilitati de comunicare, prezentare, negociere, leadership, customer care etc. Pentru fiecare angajat SIVECO exista o planificare, atent realizata, a programului de instruire, stans legata de planul individual de cariera. 

„Suntem o companie care isi tine promisiunile facute angajatilor sai – oferim un pachet salarial si de beneficii de top in industria IT. Pentru angajatii care performeaza, oportunitatile de cariera nu intarzie sa apara si avansarea se produce rapid”, declara Daniela Bichir, Vice-President Quality&Human Resources in SIVECO Romania. 

In Romania, la ora actuala, specialistii software au printre cele mai mari salarii, studiile de piata semnalizand o crestere a acestora si in viitor, in medie cu 15-20% la nivel de industrie, alaturi de o diversificare tot mai mare a pachetului de beneficii. Mereu conectata la tendintele pietei, SIVECO Romania a demarat un proiect de actualizare a pachetului de beneficii, prin introducerea unora noi incepand cu anul acesta. Astfel, in SIVECO, exista pachete de beneficii standard, la care se adauga elemente personalizate pentru fiecare angajat in parte. Planul individual de cariera, experienta anterioara a angajatului, postul pe care il ocupa, responsabilitatile pe care le are, impun o evolutie concomitenta a pachetului de beneficii care sa aduca noi surse de motivare. 

Sistemul de bonusuri functioneaza in SIVECO astfel incat angajatii sa simta ca efortul le este recompensat intr-o maniera justs si transparenta. Beneficiile ce sunt oferite angajatilor SIVECO au evoluat odata cu compania si cu forta interioara a acesteia – pe care i-a dat-o tot echipa. Totodata, departamentul de HR al companiei a urmarit si tendintele, nu numai de pe piata romaneasca a fortei de munca, ci si de pe cea internationala, aplicandu-le cu succes in cadrul organizatiei. 

“Un accent deosebit punem pe diversele programe de training in tara si in strainatate, experienta confirmand importanta pe care dezvoltarea profesionala a angajatului o are asupra gradului de fidelitate fata de companie. Training-urile si team – building-urile au si scopul de a creste coeziunea echipelor. Oportunitatea de a lucra in proiecte IT deosebit de complexe si de provocatoare, in care exist mereu ceva nou de invatat, nu numai pentru juniori dar si pentru seniori, contribuie semnificativ la satisfactia profesionala a angajatilor SIVECO. Conteaza si lucrul cu cele mai noi tehnologii si cu parteneri de rangul unor companii de renume mondial precum Intel, IBM, Microsoft, HP sau Bull”

Foarte important este si faptul ca oferim in mod real oportunitatea de a avansa foarte devreme, in stransa legatura cu dezvoltarea profesionala. Marturie stau multi colegi foarte tineri, angajati acum cativa ani ca programatori, pentru ca, acum, sa coordoneze cu succes echipe foarte mari, din pozitii de Project Manager, Directori de Departament sau de Linii de Business. 

Ritmul de crestere al echipei SIVECO Romania s-a impus la o medie 20% pe an. Diversificarea proiectelor si a activitatilor a condus la cresterea numarului de angajati si odata cu deschiderea a patru puncte noi de lucru in tara, la Timisoara, Cluj, Craiova si Constanta. In ceea ce priveste recrutarea de personal, SIVECO Romania desfasoara parteneriate cu mai multe companii de recrutare, dar si cu universitatile, pentru angajarea de tineri absolventi.