Un număr record de nominalizări pentru SIVECO la European IT Software Excellence Awards

Un număr record de nominalizări pentru SIVECO Romania, în marea finală European IT & Software Excellence Awards 2014

Marţi, Martie 4, 2014

În finală concurează soluţii informatice înscrise de 80 de companii din 16 ţări. SIVECO este prezentă cu trei proiecte, nominalizate la patru categorii

IT-ul românesc este în continuare cea mai bună carte de vizită pe care ţara noastră o prezintă lumii în această perioadă. Astfel, trei proiecte naţionale de succes dezvoltate în 2013 de SIVECO împreună cu partenerii și beneficiarii săi se regăsesc printre finaliştii competiţiei internaţionale European IT & Software Excellence Awards, la patru categorii diferite: Enterprise Solution of the Year, Public Sector and Utilities Solution of the Year, Government/Utilities Solution, precum şi Information & Document Management.

"Compania noastră îşi reconfirmă statutul de lider al caselor româneşti de software, construind soluţii informatice care contribuie considerabil la eficientizarea activităţii unor instituţii din domenii esențiale pentru societatea românească", declară Irina SOCOL, Președinte şi Director General SIVECO Romania.

European IT & Software Excellence Awards este una dintre cele mai cunoscute competiţii europene care selectează şi recompensează în fiecare an producătorii şi distribuitorii de software pentru performanţe de excepţie şi dedicaţie în dezvoltarea şi livrarea de produse informatice. Juriul recunoaște bunele practici şi apreciază soluţiile realiste oferite clienţilor, fie ei companii de stat sau private, și premiază companiile care livrează – prin contract – excelenţa.

Reţeta electronică românească, printre cele mai bune sisteme din Europa

Proiectul de implementare a Reţetei Electronice dezvoltat pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) este dublu finalist în cadrul competiţiei, fiind nominalizat la două categorii: Enterprise Solution of the Year şi Public Sector and Utilities Solutions of the Year.

Soluţia IT, creată şi implementată pentru CNAS de către echipa comună formată din SIVECO şi HP Romania, eficientizează şi face transparent actul de prescripţie medicală. Pentru medici, ea reduce riscul de eroare inerent reţetelor scrise de mână. Simultan, creşte încrederea pacienţilor în sistemul de sănătate şi le diminuează mult timpul de aşteptare legat de eliberarea reţetelor atât la doctor, cât şi în farmacii. Reţeta Electronică este un proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice", co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională "Investiţii pentru viitorul dumneavoastră".

Angajaţii de la Ministerul Justiției au un program de instruire recunoscut printre cele mai bune din Europa

Proiectul destinat instruirii angajaţilor din Ministerul Justiţiei şi din sistemul judiciar din România s-a calificat printre finalişti, la categoria Government/Utilities Solution.

Soluţia IT dezvoltată și implementată de SIVECO Romania în cadrul proiectului cuprinde un portal educaţional, o platformă eLearning AeL şi 50 de module de cursuri interactive, care eficientizează procesul de instruire a angajaţilor Ministerului Justiţiei la nivel central şi local.

În cadrul proiectului, Ministerul Justiţiei şi celelalte instituţii subordonate au beneficiat de infrastructură software, echipamente hardware şi de comunicații, precum şi de servicii de implementare a soluţiei. Pentru integrarea facilă a soluţiei în procesul de training, personalul din cadrul ministerului a primit servicii de formare precum şi de asistenţă şi suport tehnic.

Proiectul GREEN eficientizează procesul de migraţie a forţei de muncă în străinătate

Şi proiectul GREEN (Gestionarea eficientă a resurselor în vederea îmbunătăţirii calităţii serviciilor oferite persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, dar şi de economisire a resurselor naturale) s-a calificat printre finalişti la categoria Information & Document Management. GREEN foloseşte SIVADOC, sistemul informatic pentru managementul documentelor creat de SIVECO Romania. Proiectul a fost implementat la Agenția Natională pentru Ocuparea forţei de Muncă (ANOFM), fiind în prezent utilizată la nivel naţional în cele 48 de agenţii ANOFM.

SIVADOC este un sistem informatic performant care permite gestiunea centralizată a documentelor. Din punctul de vedere al utilizatorilor, performanţa se traduce în: acces foarte rapid la informaţii actualizate privind stadiul documentelor, stabilirea de termene limită în funcţie de tipul documentelor, recepţionarea de alerte privind activităţile în derulare. Pentru arhivarea documentelor, sistemul permite scanarea şi organizarea arhivei de documente, inclusiv prin utilizarea codurilor de bare.

O competiţie de prestigiu

Pentru Marea Finală, care se va desfăşura la Londra, pe 26 martie, SIVECO Romania concurează cu alte 80 de companii din 16 ţări europene.

SIVECO s-a impus şi în anii precedenţi la această competiţie şi a primit premii pentru:

  • sistemul IT implementat la Agenţia de Plăţi, Dezvoltare Rurală şi Pescuit 
  • proiectul informatic dezvoltat de SIVECO pentru Banca Naţională a Moldovei 
  • sistemul informatic integrat SIVECO Applications, implementat la ACET Suceava 
  • implementarea soluţiei SIVADOC la Primăria din Chişinău 
  • sistemul informatic integrat de la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării 
  • proiectul "Sprijinirea sistemului educaţional special prin portal educaţional dedicat", implementat la Ministerul Educaţiei Naţionale
  • sistemul IT de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură
  • sistemul Educaţional Informatizat (SEI) implementat la Ministerul Educaţiei Naţionale.