elevi din Kazahstan utilizeaza lectii digitale produse in Romania

10.000 de elevi din Kazahstan utilizează lecții digitale produse în România

Joi, Octombrie 16, 2014

SIVECO asigură cele mai moderne programe educaționale pentru școli primare, secundare și liceale din Republica Kazahstan

SIVECO Romania a demarat colaborarea cu Nazarbayev Intellectual Schools pentru dezvoltarea de conținut digital educațional la materii precum matematică, informatică, arte plastice și muzică.

Nazarbayev Intellectual Schools (NIS) este o rețea de 16 școli primare, secundare și liceale, amplasate pe întreg teritoriul Republicii Kazahstan, care beneficiază de cele mai moderne programe educaționale.

În 2013, SIVECO Romania a dezvoltat pentru NIS manualul digital educațional “Geometria Astana” în trei limbi Kazahă, Rusă și Engleză. Acesta rulează pe diverse sisteme de operare ale echipamentelor staționare și mobile. ”Geometria Astana” cuprinde informații despre cele mai impunătoare clădiri și obiective turistice din capitala Kazahstanului. Atributul principal al manualului îl constituie problemele de geometrie în spațiu care au ca model de corpuri chiar clădirile capitalei Kazahstanului. Manualul digital este folosit de 10.000 de elevi care studiază în Nazarbayev Intellectual Schools și are menirea de a-i ajuta sa învețe mai mult despre Astana, capitala Kazahstanului, dar și de a consolida interesul acestora pentru studiul geometriei.

SIVECO Romania susține programul guvernamental de dezvoltare a învăţământului din Kazahstan, dar dezvoltă și proiecte cu altă arie de acoperire.

Un exemplu este colaborarea cu Muzeul Național al Republicii Kazahstan care s-a deschis oficial în data de 6 iulie 2014. Muzeul Naţional al Republicii Kazahstan este un proiect unic în Asia Centrală și se întinde pe o suprafață de 75 000 de metri pătrați. Muzeul conține obiecte arheologice, etnografice, istorico-culturale ale Kazahstanului din cele mai vechi timpuri până în prezent.

Colaborarea SIVECO România cu Muzeul Național al Republicii Kazahstan a constat în dezvoltarea unui Ghid Multimedia Interactiv al orașului Astana care se referă la 20 cele mai importante obiective turistice din Astana. Acesta cuprinde elemente multimedia de mare complexitate, precum poze panoramice și modele 3D ale obiectivelor turistice. Vizitatorii muzeului se pot plimba virtual pe străzile orașului Astana și pot vizualiza obiectivele turistice atât din exteriorul, cât și din interiorul acestora” spune Radu Jugureanu, directorul departamentului de eContent din cadrul SIVECO.

Într-un prim proiect dezvoltat în 2012 în parteneriat cu Centrul Naţional de Informatizare din Kazahstan, SIVECO Romania a dezvoltat peste 4.200 de resurse multimedia interactive în limba rusă şi kazahă care au fost implementate în 537 de centre de învăţământ din Kazahstan, pentru 4 materii şcolare (matematică, algebră, geometrie, fizică) şi 19 materii vocaţionale.

Soluţia de conţinut digital educaţional dezvoltată în cadrul proiectului de eLearning din Kazahstan ne-a adus nouă și partenerului nostru – Centrul Naţional de Informatizare din Kazahstan (CNI)  - titlul de Finalişti în cadrul competiţiei internaţionale European IT & Software Excellence Awards 2013, la categoria ”Cele mai bune soluţii dedicate sectorului public”, dar și IPMA Bronz Excellence Award. Suntem onorați să primim recunoașteri internaționale, dar bucuria noastră este și mai mare atunci când putem să împărtășim această onoare cu clienții noștri”, declară Florin Ilia, Președinte și CEO SIVECO.

SIVECO Romania dezvoltă soluții integrale de eLearning, reprezentate de biblioteci virtuale necesare predării, învăţării, evaluării şi managementului conţinutului educaţional multimedia, dar şi alte instrumente complementare destinate îmbunătăţirii procesului educaţional (portaluri educaţionale, laboratoare virtuale) în peste 20 de țări de pe patru continente.