Legile europene, pe înţelesul tuturor | SIVECO Romania

Legile europene, pe înţelesul tuturor

Joi, Aprilie 23, 2009

București, 23 aprilie 2009 - Creşterea considerabilă a numărului de legi şi reglementări la nivel european îngreunează înţelegerea şi aplicarea acestora.

Proiectul European Automated Legal Intelligent System (ALIS), în care SIVECO Romania este partener, are ca obiectiv reducerea barierelor dintre cetăţeni şi companii private, pe de o parte, şi sistemul de legi şi reguli, pe de altă parte, urmărind explicarea corectă a acestora.

ALIS verifică dacă acţiunile şi deciziile guvernamentale sunt stabilite în conformitate cu cadrul juridic şi de reglementare european, sesizează contradicţiile care pot apărea atunci când mai multe sisteme de legi şi reglementări trebuie să fie luate în considerare în acelaşi timp, pune la dispoziţia cetăţenilor informatii la zi din domeniul juridic.

SIVECO Romania are rolul de a integra într-o platformă unică informaţiile utile cetăţenilor, şi în special avocaţilor.

Implicarea SIVECO Romania în proiectul ALIS a fost apreciată în cadrul conferinţei "International Conference eSociety 2008”, desfăşurată la Algarve, Portugalia. În cadrul acestei conferinţe a fost prezentat articolul "Regulatory Compliance and Alternative Dispute Resolution in eSocieties", scris de specialiştii SIVECO Romania în colaborare cu grup de cercetători de la Imperial College London.

Datorită gradului de inovare prezentat în articol, dar şi a bunei colaborări între o companie românescă şi un institut de cercetare consacrat şi recunoscut pe plan internaţional, lucrarea a fost premiată cu distincţia "Outstanding Paper".

Consorţiul ALIS reuneşte academicieni, avocaţi, judecători şi firme private.

Partenerii SIVECO Romania în acest proiect sunt ORT France (coordonator), Alma Mater Studiorum Universita di Bologna (Italia), Sineura (Italia), Exalead (Franta), Peisse Dupichot Zirah et Associés (Franta), Imperial College London (UK), ALMA Consulting Group (Franta), ATOS Origin (Spania), Research Centre for Legal and Economical Aspects of Electronic Communication (Polonia), TU Darmstadt (Germania).

Autoritatea contractantă este Comisia Europeană. Bugetul proiectului este de 4,6 milioane euro, iar durata acestuia este de 42 luni.

Pentru mai multe informaţii puteţi accesa site-ul http://www.alisproject.com/.