Managementul documentelor îmbunătăţeşte comunicarea în universităţi | SIVECO Romania

Managementul documentelor îmbunătăţeşte comunicarea în universităţi

Marţi, Iunie 16, 2009

În proiectul SUNIDOC, SIVECO Romania va asigura valorificarea eficientă a informaţiilor din mediul educaţional.

Bucureşti, 16 iunie 2009 - Experienţa SIVECO Romania în cercetarea şi dezvoltarea platformelor informaţionale dedicate sectorului educaţional din România se extinde.

Proiectul naţional SUNIDOC, coordonat de SIVECO Romania, va oferi instituţiilor din mediul educaţional un instrument flexibil şi performant de lucru pentru managementul documentelor, capabil să fie integrat cu alte sisteme informatice existente.

Produsul rezultat în urma proiectului de cercetare-dezvoltare va fi experimentat în cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti. Sistemul va fi activ atât pentru Rectoratul Universităţii, cât şi pentru cele 13 facultăţi care fac parte din Universitate.

Astfel, aceste instituţii vor beneficia de un sistem integrat de arhivare, preluare şi gestionare a datelor, precum şi de un suport pentru generarea de rapoarte cu statistici şcolare şi de activitate. De asemenea, sistemul va oferi posibilitatea generării şi gestionării centralizate de formulare electronice, în scopul eficientizării modalităţii de introducere a datelor de către utilizatori şi oferirii un grad de corectitudine şi completitudine ridicat.

"Sistemul va permite valorificarea eficientă a informaţiilor şi a documentelor istorice deţinute de Universitate. Se vor asigura mecanismele necesare pentru integrarea cu un sistem de scanare şi recunoaştere de text, în scopul realizării unei baze de date de cunoştinţe prin integrarea ulterioară şi cu alte sisteme. Această bază de date va putea fi utilizată în proiecte de cercetare, asigurând o sursă de informaţii necesară şi utilă ca punct de pornire în activitatea ştiinţifică", a declarat Ionuţ Arsene, responsabil ştiinţific de proiect, în cadrul SIVECO Romania.

Partener al SIVECO Romania în acest proiect este Universitatea Politehnică din Bucuresti, termenul de finalizare fiind septembrie 2010.

Mai multe puteţi afla de pe site-ul http://rd.siveco.ro/portal/web/guest/pn/sunidoc