Maraton democratic ... la Bucureşti şi Turda | SIVECO Romania

Maraton democratic ... la Bucureşti şi Turda

Miercuri, Iunie 11, 2008

Cea de-a doua ediţie a proiectului de Conferinţe Civice "despre buna folosinţă a democraţiei", organizată de Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică - ARDOR, s-a încheiat cu un maraton de «public speaking». 

Evenimentul a presupus desfăşurarea în paralel la Bucureşti şi Turda a unor succesiuni de discursuri publice pe tema „a ajuns democraţia din România la majorat?". Evenimentele au fost găzduite de Sala de festivităţi a Colegiului Naţional Bilingv "George Coşbuc" din Bucureşti şi de Centrul Raţiu pentru Democraţie din Turda. În acest fel, ARDOR  alături de partenerii implicaţi în derularea acestui proiect, au dorit să propună o modalitate originală de exprimare a opiniilor în spaţiul public. 

Pe durata evenimentului, cei prezenţi, elevi, studenţi şi invitaţi au susţinut câteva zeci de discursuri publice, demonstrând că dacă ai experienţa şi cultura dezbaterii, în 3 minute poţi expune o opinie bine argumentată şi de impact. Discursurile vor putea fi vizualizate în curând pe site-ul www.conferintelecivice.ro

SIVECO Romania, partener oficial al proiectului ARDOR, sprijină în mod constant iniţiativele care contribuie la dezvoltarea armonioasă a elevilor români. 

Comunicarea liberă le este familiară tinerilor. Dar pentru a comunica eficient, ei au nevoie de experienţa dezbaterii. Proiectul ARDOR îi responsabilizează şi le oferă şansa de a învăţa că o exprimare liberă şi un discurs fundamentat sunt esenţiale într-o societate democratică modernă”, declară Anca Crahmaliuc, Marketing Manager în cadrul SIVECO Romania. 

Proiectul ARDOR se bucură de mare succes pentru că propune spre dezbatere subiecte relevante şi de importanţă majoră pentru democraţia din România. Pe parcursul celor 15 conferinţe din seria de evenimente „despre buna folosinţă a democraţiei”, elevii au avut ocazia de a-şi dezvolta gândirea critică, de a schimba idei cu importanţi lideri de opinie ai societăţii civile şi academice româneşti, filosofi, jurnalişti, politologi şi istorici. În fond, de a exersa mecanismele democraţiei. 

Recunoaşterea importanţei acestui proiect pentru societatea românească a venit şi din partea organizatorilor Galei Societăţii Civile, ediţia 2008. Astfel, proiectul de Conferinţe Civice organizat de ARDOR a fost distins cu o menţiune specială în cadrul secţiunii „Comportament civic şi participare publică”.