Noi premii în competiţia "Urmaşii lui Moisil" | SIVECO Romania

Noi premii în competiţia "Urmaşii lui Moisil"

Marţi, Martie 31, 2009

București, 31 Martie 2009 – Între 27 şi 29 martie, s-a desfăşurat la Iaşi cea de-a IX-a ediţie a Concursului Naţional de Informatică "Urmaşii lui Moisil". Competiţia, găzduită de Liceul de Informatică “Grigore Moisil”, şi-a propus să devină un important instrument de selecţie, antrenare şi promovare a valorilor. În paralel s-a desfăşurat şi sesiunea de comunicări ştiinţifice ale profesorilor -“Infocalitate – asigurarea calităţii la disciplina Informatică”. 

Datorită notorietăţii câştigate de-a lungul timpului, “Urmaşii lui Moisil” a devenit o competiţie naţională, ediţia din acest an reunind elevi din 28 de judeţe şi din Republica Moldova. La eveniment au luat parte personalităţi marcante ale oraşului Iaşi, elevi, profesori, organizatori locali, invitaţi şi reprezentanţi ai sponsorilor. 

Anul acesta s-a înregistrat şi o premieră, 6 elevi obţinând punctaj maxim. Pentru a se face departajarea s-au luat în considerare rezultatele obţinute de participanţi la competiţia .campion 2009 şi la Olimpiada Judeţeană de Informatică. Toţi elevii care au obţinut punctajul maxim au primit diplome, iar trofeul “Urmaşul lui Moisil” i-a revenit lui Caşu-Pop Bogdan Stelian, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Unirea din Focşani.  

Proba de concurs pentru Competiţia Naţională de Informatică "Urmaşii lui Moisil" a constat din problemele de la runda a XII-a din cadrul programului de pregătire de performanţă în informatică .campion 2009. În urma centralizării rezultatelor obţinute dupa 12 runde, primii calificaţi de la fiecare grupă vor fi invitaţi de SIVECO Romania să participe la finala .campion care se va desfăşura în perioada 23-26 aprilie 2009. Runda finală le oferă elevilor posibilitatea de a se cunoaşte, de a concura în condiţii reale şi de a le fi recunoscută valoarea în cadrul evenimentului de decernare a premiilor. 

La finala .campion din acest an vor fi invitaţi să participe 70 de elevi care au obţinut peste 1000 de puncte în urma celor 12 runde de concurs, împreună cu profesorii care au asigurat pregătirea pe site-ul http://campion.edu.ro/ . Vor fi de asemenea invitaţi şi 4 elevi din Republica Moldova, alături de profesorii care i-au sprijinit în pregătirea online.  

Aceste competiţii sunt adevărate rampe de lansare pentru viitorii profesionişti ai domeniului IT&C din România. Rezultatele sunt uimitoare şi an de an descopăr tineri de care cu siguranţă vom mai auzi. Ce au în comun? Pasiunea pentru programare, disciplina şi dorinţa de a fi cei mai buni”, a declarat Radu Jugureanu, directorul departamentului AeL Educational Content, în cadrul SIVECO Romania. 

SIVECO Romania sprijină constant competiţiile care îi încurajează pe tineri să îşi dezvolte cunoştinţele de informatică, participând în acest fel la promovarea potenţialului unei generaţii de tineri activi, pregătiţi pentru societatea cunoaşterii.