Noi recorduri pentru cel mai important portal educaţional din România | SIVECO Romania

Noi recorduri pentru cel mai important portal educaţional din România

Marţi, Iulie 3, 2007

Bucureşti, 4 iulie 2007 – Portalul iniţiat de Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului în colaborare cu specialiştii de la SIVECO Romania, cuprinde una dintre cele mai dinamice comunităţi virtuale. Devenit deja o sursă esenţială de obţinere a informaţiilor complete şi în timp real, pentru elevi, cadre didactice, părinţi şi jurnalişti, http://portal.edu.ro înregistrează un trafic intens în perioada lunilor iunie-iulie când se desfăşoară Testele Naţionale şi Examenul de Bacalaureat. Conform site-ului trafic.ro, portalul SEI care deţinea deja supremaţia la categoria Educaţie, a ajuns pe locul 2 şi la general înregistrând în ultima lună peste 1,5 milioane de vizitatori.

Cele mai accesate site-uri ale portalului sunt: http://admitere.edu.ro/, http://bacalaureat.edu.ro/ şi evident http://forum.portal.edu.ro/.

Pe site-ul http://admitere.edu.ro/ viitorii liceeni au putut consulta planul de şcolarizare pe anul 2007, înregistrându-se un vârf de trafic pe 29-30 iunie după publicarea rezultatelor finale ale Testelor Naţionale.

Vedeta acestor zile rămâne http://bacalaureat.edu.ro/,  unde după fiecare probă de examen, cei interesaţi pot afla rezultatele parţiale. Se preconizează că recordul de 287.205 de vizitatori pe zi stabilit în 2006 va fi depăşit în 10 iulie, când se vor afişa rezultatele finale ale Examenului de Bacalaureat.

Succesul forumului http://forum.edu.ro/ se datorează atât utilizatorilor implicaţi activ în dialogul virtual, pe tema examenelor şi în general a educaţiei, dar şi specialiştilor de la SIVECO Romania care se ocupă de componenta de administrare a acestuia, şi voluntarilor care asigură moderarea şi care ajută utilizatorii forumului să se orienteze şi să obţină răspunsuri pertinente la întrebări. Promptitudinea răspunsurilor si calitatea informaţiilor permanent actualizate au fost principalele argumente care i-au impulsionat pe utilizatori să posteze un număr impresionat de mesaje. Astfel, cei deja peste 100.000 de utilizatori înregistraţi pe forumul portalului SEI au postat 576.500 de mesaje, cu momente în care pe forumul de discuţii sunt prezenţi peste 4700 de utilizatori simultan.

Obiectivul principal al Portalului Educaţional SEI este de a oferi informaţii utile, în timp real dar şi de a-i pregăti pe tineri să facă faţă viitoarei societăţi informaţionale. http://portal.edu.ro/ răspunde nevoii de comunicare a persoanelor dornice de a afla noutăţi legate de sistemul de învăţământ românesc şi rămâne în continuare cea mai accesată sursă de informaţii online din sfera educaţională.

Despre SEI:

Programul de informatizare a învăţământului preuniversitar românesc, SEI (Sistem Educaţional Informatizat), derulat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului în colaborare cu specialiştii de la SIVECO Romania, reprezintă unul dintre cele mai ambiţioase proiecte educaţionale din Europa. SEI urmăreşte dotarea tuturor scolilor din România cu soluţii IT complete pentru Procesul de predare/învăţare. De asemenea, programul SEI promovează introducerea tehnologiei informaţiei în procesul educaţional prin proiecte specifice destinate unor scopuri educaţionale si administrative. Aportul SEI la dezvoltarea societăţii informaţionale este dovedit prin numeroasele premii şi distincţii obţinute atât la nivel naţional cât şi internaţional.