Noua abordare a managementului strategic: indicatori de performanţă care conduc la succes | SIVECO Romania

Noua abordare a managementului strategic: indicatori de performanţă care conduc la succes

Luni, Iulie 14, 2008

De curând, compania SIVECO Romania a adăugat la oferta proprie de soluţii de Business Inteligence un produs modern, ce încorporează o viziune nouă asupra managementului strategic – SIVECO Balanced ScoreCard. Soluţia a fost dezvoltată şi, de altfel, şi implementată cu succes pe piaţă, în scopul furnizării de date şi informaţii structurate către acţionari şi top-management. În acest fel, soft-ul se transformă într-un suport real pentru luarea deciziilor şi pentru câştigarea de avantaj concurenţial.

Conceptul ce stă la baza soluţiei se bucură de o largă răspândire la nivel mondial şi câştigă tot mai multă recunoaştere şi în România. Conform studiilor de specialitate, mai mult de 50% din companiile din Fortune 100 şi mai mult de 40% din companiile din Europa folosesc metologia Balanced Scorecard în implementarea şi urmărirea strategiei.

„Conceptul de Balanced ScoreCard, pe care am fundamentat şi în noua soluţie SIVECO, se concentrează pe realizarea şi măsurarea indicatorilor de performanţa – KPI (Key Performance Indicators). Aceştia stau la baza unor strategii de succes aplicate de companii de renume din SUA dar şi din Europa, care au optat pentru o viziune corectă a business-ului, atât din punct de vedere financiar cât şi din cel al viziunii şi potenţialului afacerii, clienţilor sau proceselor interne organizaţiei. Practic, SIVECO Romania pune la dispoziţia managementului un soft ce poate gestiona, măsura şi urmări acei indicatori pe care beneficiarul îi consideră vitali pentru afacerea sa”, explică Ciprian Neacşu, Technical Leader în cadrul companiei SIVECO Romania.

SIVECO Balanced ScoreCard beneficiază de o flexibilitate deosebită, indusă iî mod direct de conceptul şi metodologia ce stau la baza lui. Din această perspectivă, soluţia nou aparută pe piaţă se adresează companiilor din toate industriile, dar şi agenţiilor guvernamentale, societăţilor non-profit, administraţiei publice sau furnizorilor de servicii.

Soluţia dezvoltată de SIVECO Romania utilizează şi urmăreşte indicatorii principali de performanţă care conduc la succes. Distingându-se de aplicaţiile tradiţionale, sistemul identifică punctele nevralgice ale business-ului, dar şi soluţiile şi planurile de lucru posibile pentru evitarea potenţialelor probleme. Respectând metodologia consacrată Balanced Scorecard, soluţia acoperă indicatori de performanţă multipli, nu doar financiari, concentrându-se asupra celor definitorii pentru succesul fiecarui beneficiar.

„Utilizarea unui concept modern în arhitectura unui soft de cea mai noua generaţie aduce beneficii complexe utilizatorilor săi. Aceştia câştigă acces în timp real la informaţiile de interes, posibilitatea de a-şi monitoriza, analiza şi compara performanţa, urmărindu-şi permanent obiectivele strategice. Mai mult, sistemul permite definirea de scenarii de simulare de tip „What-if”, managementul câştigând astfel posibilitatea de a previziona evoluţia viitoare a business-ului. Implicit, aceasta aduce o viteză de reacţie crescută la dinamica pieţei, transpusă într-o ofertă mai bună şi într-un net avantaj competitiv”, adaugă Dorin Bara, Deputy Line of Business Manager în cadrul SIVECO Romania.