Număr record de vizitatori pe portalul educaţional naţional, http://portal.edu.ro | SIVECO Romania

Număr record de vizitatori pe portalul educaţional naţional, http://portal.edu.ro

Luni, Iulie 19, 2010


Bucuresti, 19 Iulie 2010 - În ultima săptămână, portalul SEI a urcat pe locul 1 conform statisticilor de trafic, înregistrând un număr de peste 1.450.549 vizitatori şi peste 35.390.023 de pagini afişate. Portalul se situează pe locul 1, atât în clasamentul general al site-urilor scrise în limba română cât şi la categoria Educaţie/Învăţământ.

Portalul educaţional iniţiat de Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului în colaborare cu SIVECO Romania, reprezintă principalul punct de informare şi comunicare din domeniul educaţional. În lunile iunie şi iulie, pe perioada de desfăşurare a examenului de Bacalaureat, admiterii în liceu şi examenului de titularizare, http://portal.edu.ro înregistreazã un trafic intens, fiind accesat de milioane de elevi, părinţi, profesori şi jurnalişti, în căutare de informaţii corecte, actuale şi publicate în timp real. În această perioadă traficul portalului educaţional atrage mai mulţi vizitatori decât multe tabloide cu ştiri mondene, site-uri de actualităţi sau ştiri sportive. În acelaşi timp, portal.edu.ro găzduieşte pe toată durata anului una dintre cele mai dinamice comunitãţi virtuale de cadre didactice din ţară.

În ultima săptămână, cele mai accesate site-uri ale portalului au fost: http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro şi http://forum.edu.ro.

Pe site-ul dedicat admiterii în liceu - http://admitere.edu.ro - viitorii liceeni au putut consulta rapoartele finale ale admiterii computerizate. Vârful de trafic s-a înregistrat în zilele de 1 şi 2 iulie. Începând cu 1 iulie 2010 ora 15.30, candidaţii au putut accesa portalul educaţional pentru a afla la ce liceu au fost repartizaţi. Procesul de repartizare informatizată a fost şi anul acesta supervizat îndeaproape de specialiştii Ministerului Educaţiei, pentru a se asigura transparenţa şi corectitudinea informaţiilor.

Un trafic impresionant a înregistrat zilele acestea http://bacalaureat.edu.ro , unde candidaţii sau rudele acestora au putut vizualiza rezultatele parţiale şi finale obţinute la Examenul de Bacalaureat. Conform www.trafic.ro, în 4 iulie s-a înregistrat un nou record de vizitatori unici: 1.112.730 într-o zi.

Şi în 2010, singurele site-uri autorizate de Ministerul Educaţiei să publice rezultatele oficiale sunt: http://bacalaureat.edu.ro/2010 şi http://admitere.edu.ro/2010.

Despre SEI:
Programul SEI - Sistem Educaţional Informatizat, este un proiect ambiţios, iniţiat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sporturilor care, din 2001, a fost integrat ca un element cheie al reformei educaţionale din România. Programul se concentrează pe alfabetizarea digitală a populaţiei, în special a populaţiei tinere, prin introducerea instumentelor ICT în procesul de predare/învăţare şi în activităţile de gestionare şi management al educaţiei.

Portalul educaţional SEI http://portal.edu.ro, a devenit în ultimii ani cea mai sigură sursă de informare pentru studenţi, profesori părinţi şi publicul larg, oferind informaţii exacte şi la zi în domeniul educaţiei. Prin intermediul portalului, elevii pot afla în timp real notele obţinute la examenele naţionale - testele naţionale şi bacalaureat, pot comunica pe forumul public şi pot vizualiza ultimele ştiri în fiecare zi.