O reuşită excepţională pentru informaticienii din România la European IT Excellence Awards 2010! | SIVECO Romania

O reuşită excepţională pentru informaticienii din România la European IT Excellence Awards 2010!

Luni, Martie 1, 2010

Soluţia eAgriculture dezvoltată şi implementată de SIVECO Romania la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) a câştigat marele premiu la categoria Vertical Market, în cadrul competiţiei European IT Excellence Awards 2010

Bucureşti, 1 martie 2010 - Unul din cele mai importante proiecte IT desfăşurate în România în ultimii 3 ani, soluţia integrată dezvoltată de SIVECO Romania pentru APIA, a primit titlul "Winner of the European IT Excellence Award 2010".

Juriul celebrei competiţii europene a anunţat câştigătorii din acest an în cadrul Galei de decernare a Premiilor Anuale, desfăşurate la sfârşitul săptămânii precedente la Londra.

"Acest premiu este o veritabilă (şi foarte plăcută) surpriză, deoarece concurenţa a fost extrem de puternică. În acest an au participat 88 de companii din 16 ţări. Proiectele care au intrat în competiţie au fost într-adevăr de mare impact, amploare şi complexitate. La categoria Vertical Market, am concurat cu firme importante din Marea Britanie - Anglia Business Solutions Ltd, CTI Group, ERI BANCAIRE SA, lucru care spune mult despre nivelul acestei competiţii. Dupa cum se ştie, piaţa IT din Marea Britanie este una dintre cele mai concurenţiale şi mature din lume, iar proiectele desfăşurate sunt uriaşe. Reuşita noastră este cu atât mai onorantă, cu cât exigenţa juriului este recunoscută ca fiind foarte ridicată. Este o confirmare în plus ca proiectul făcut de echipa noastră la APIA este unul dintre cele mai importante şi complexe din Europa. La reuşita acestui proiect au contribuit echipa SIVECO, cât şi, foarte important, echipa din partea APIA", a declarat Gabriel Lospa, Director eAgriculture în cadrul SIVECO Romania, la puţin timp după ce a primit onoranta distincţie

În cadrul aceleiaşi competiţii, compania SIVECO Romania a primit titlul de Finalist pentru implementarea soluţiei de Document Management la STX RO Offshore Tulcea (fost AKER Tulcea) şi a soluţiei SVECO Business Analyzer la Banca Naţională a României.

"Juriul a fost impresionat de calitatea tuturor aplicaţiilor primite şi de modul în care acestea au fost pregătite. Cu finalişti din 16 ţări, aceste premii reflectă clar şi cuprinzător competenţele IT din spaţiul european", a declarat John Chapman, Director Editorial IT Europa.

"Suntem de fiecare dată extrem de emotionaţi şi onoraţi atunci când eforturile noastre sunt recunoscute internaţional. Se ştie cât este de obiectivă şi serioasă evaluarea juriului competiţiei European IT Excellence Award şi care este valoarea competitorilor şi a proiectelor prezentate de aceştia. Dintre sutele de proiecte pe care le dezvoltăm atât în ţară, cât şi în ţări de pe patru continente, sistemul IT de la APIA este unul dintre cele mai grele, pentru care am făcut eforturi uriaşe, dar cu rezultate extraordinare. Complexitatea acestui proiect rezidă nu numai în gestionarea unor cifre foarte mari concretizate în subvenţii din fonduri europene şi naţionale acordate la peste un milion de fermieri, dar şi a unor responsabilităţi pe măsura efectelor profund sociale pe care un astfel de proiect le implică", a declarat Irina Socol, Preşedinte şi Director General al SIVECO Romania.

Premiile European IT Excellence 2010, susţinute de prestigioasa publicaţie IT Europa, recompensează anual cele mai eficiente soluţii software destinate organizaţiilor comerciale şi guvernamentale.

În 2008, SIVECO Romania a obţinut titlul de câştigător pentru calitatea implementării şi pentru impactul proiectului SEI (Sistemul Educaţional Informatizat), o altă realizare de referinţă a companiei, dar şi a IT-ului din România.