SIVECO susţine excelenţa în informatică | SIVECO Romania

SIVECO susţine excelenţa în informatică

Joi, Aprilie 10, 2014

Cei mai talentaţi liceeni din România s-au întrecut în cea mai prestigioasă competiţie de informatică din ţară

Între 4 şi 7 aprilie, oraşul Piteşti a găzduit Olimpiada Naţională de Informatică la care au participat cei mai talentaţi elevi de liceu în domeniul informaticii din ţară. Pe parcursul celor două probe de concurs, peste 300 de elevi din clasele IX-XII au avut ocazia să-şi demonstreze cunoştintele şi abilităţile în domeniul informaticii în dorinţa de a ajunge pe podiumul de premiere.

Competiţia, aflată sub coordonarea Ministerului Educaţiei Naţionale, a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş beneficiind de colaborarea dintre Colegiul Naţional "Alexandru Odobescu", Colegiul Naţional "Ion.C Brătianu", Colegiul Tehnic "Costin D. Neniţescu", Liceul Teoretic "Ion Barbu", Colegiul Tehnic "Dimitrie Dima" şi Liceul Tehnologic Dacia din Piteşti. În cadrul ceremoniei de premiere desfăşurate la Universitatea „Constantin Brancoveanu” din Piteşti, peste 150 de tineri au primit recunoaşterea eforturilor de a atinge excelenţa în informatică, după un an de muncă asiduă, prin premii și medalii.

Olimpiada Naţională de Informatică reprezintă o primă etapă în selecţia celor mai buni elevi care vor participa în competiţiile internaţionale de informatică. Aceasta continuă în aceste zile cu proba de baraj care îi va pune pe tinerii selectaţi în prima etapă la noi încercări menite să îi departajeze pe cei cu cele mai mari şanse de reuşită la nivel internaţional.

Probele de concurs au fost jurizate de o Comisie Centrală formată din profesori de specialitate și studenți, foști olimpici internaționali, prezidată de Dl.lector univ. dr. Radu Eugen Boriga.

SIVECO a sprijinit competiţia din acest an oferind premii constând în tablete de ultimă generaţie celor cinci ocupanţi ai locurilor I pentru fiecare din clasele IX-XII: Ioan-Bogdan Iordache (Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova, clasa a IX-a), Paul-Andrei Gramatovici (Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti, clasa a X-a), Rareş Darius Buhai (Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu" din Bistriţa, clasa a XI-a), Alexandru Velea (Liceul de Informatică "Tiberiu Popoviciu" Cluj-Napoca, clasa a XI-a) şi Mihai Gheorghe (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, clasa a XII-a).

"Suntem mândri că şi în acest an, SIVECO continuă tradiţia de a fi alături de aceşti tineri excepţionali, în cadrul unei competiţii de elită a României. Considerăm că e de datoria noastră să susţinem performanţa şcolară şi să ne implicăm în educaţia de performanţă, investind în viitorii informaticieni ai ţării", a declarat Emil Dragomirescu, Program Manager, în cadrul SIVECO Romania.

SIVECO Romania are o lungă tradiţie în susţinerea evenimentelor educaţionale precum Olimpiadele Naţionale şi concursurile interjudeţene de programare cu rol în descoperirea de noi talente în informatică.