SIVECO premiază câştigătorii Olimpiadei Naţionale de Informatică

SIVECO premiază câştigătorii Olimpiadei Naţionale de Informatică

Miercuri, Aprilie 16, 2014

Tinerii informaticieni ai României s-au întrecut în cea mai prestigioasă competiţie naţională de informatică

În perioada 10-14 aprilie, oraşul Slobozia a fost gazda Olimpiadei Naţionale de Informatică pentru gimnaziu, cea mai prestigioasă competiţie din domeniu din România. Peste 200 de elevi din clasele V-VIII din toate colţurile ţării au avut prilejul să-şi pună la încercare ingeniozitatea şi talentul în informatică, propulsaţi de dorinţa de a atinge culmile excelenţei.

Competiţia, aflată sub coordonarea Ministerului Educaţiei Naţionale, a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Ialomiţa beneficiind de colaborarea mai multor colegii şi licee din Slobozia: Colegiul Naţional "Mihai Viteazul", Liceul Pedagogic, Liceul Tehnologic "Al.I.Cuza", Liceul Tehnologic "Mihai Eminescu" şi Seminarul Tehnologic. În cadrul festivităţii de premiere desfăşurate la Casa de Cultură a Municipiului Slobozia, au fost oferite 35 de premii şi medalii elevilor care s-au clasat pe primele locuri ale podiumului.

Olimpiada Naţională reprezintă etapa intermediară în selecţia celor mai buni elevi care vor reprezenta România în competiţiile internaţionale din domeniu. La finalul probelor de baraj care se vor desfăşura în aceste zile, vor fi selectaţi cei mai talentaţi elevi cu şanse de performanţă pe plan internaţional.

"Ne-am bucurat să vedem şi în acest an tineri pasionaţi de informatică care şi-au reunit efortul şi dăruirea după un an de pregatire intensă pentru a dezvolta cele mai eficiente şi inovatoare soluţii informatice. Competiţia a fost foarte strânsă, dovadă clasarea pe locul I a trei elevi la clasa a VIII-a şi a doi elevi la clasa a VI-a. Aceste rezultate nu pot decât să ne întărească credinţa că aceşti tineri au toate şansele să devină viitorii informaticieni de elită ai României", a declarat prof. Ileana Condruţ, Inspector Şcolar General al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Ialomiţa.

Probele de concurs au fost jurizate de o Comisie Centrală formată din profesori şi inspectori de specialitate prezidată de prof. univ. dr. Grigore Albeanu.

SIVECO a sprijinit competiţia din acest an oferind tablete performante de ultimă generaţie ocupanţilor locurilor I pentru fiecare din clasele V-VIII: Tudor-Gabriel Mocioi (Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti, clasa a V-a), Cella Florescu (Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti, clasa a VI-a), Alexa Maria Tudose (Colegiul Naţional „Ion L. Caragiale” din Ploieşti, clasa a VI-a), Alexandru Petrescu (Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti, clasa a VII-a), Andrei Radu (Colegiul Naţional "Nicolae Balcescu" din Brăila, clasa a VIII-a), Tudor Enescu (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, clasa a VIII-a), Livia Magureanu (Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti, clasa a VIII-a). Un număr impresionant de premii a revenit Colegiului Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti.

"Am continuat tradiţia susţinerii acestor tineri care promit să devină viitorii profesionişti în domeniul IT&C. Demersul se aliniază strategiei noastre pe termen lung de susţinere a educaţiei de performanţă în România", a declarat Emil Dragomirescu, Program Manager, în cadrul SIVECO Romania.

SIVECO Romania este o susţinătoare constantă a evenimentelor educaţionale precum Olimpiadele Naţionale şi concursurile interjudeţene de programare care reprezintă etape utile în pregătirea elevilor calificaţi la olimpiadele naţionale, contribuind de asemenea la descoperirea şi încurajarea talentelor informatice.